Image
Andreas Morfiadakis Klarabo köper av Rutger Arnhult som blir delägare i Klarabo.

Klarabo köper av Arnhult – som blir delägare

Transaktioner Klarabo köper 273 hyreslägenheter i centrala Gävle och i Skokloster i Håbo kommun av M2 Gruppen, ägt av Rutger Arnhult, som även blir aktieägare i Klarabo. Det underliggande fastighetsvärdet i affärerna är 475 miljoner kronor.


Svalner hyr eget kontorshus vid Stureplan av Glommen & Lindberg och M2 Gruppen.

Svalner hyr eget kontorshus vid Stureplan

Uthyrning Glommen & Lindberg och M2 Gruppen har nu hyrt ut nästan hela kontorsytan i kvarteret Vildmannen 11. Hyresgäst blir det växande rådgivningsföretaget Svalner, som tillträder lokalerna i januari 2023, efter en större om- och tillbyggnad av fastigheten.


Rutger Arnhult och Jan-Åke Glommen har fått grönt ljus för en rejäl tillbyggnad av ett sekelskifteshus nära Stureplan.

Grönt ljus för Arnhult och Glommens planer nära Stureplan

Bygg/Arkitektur Åtta månader efter förvärvet av kvarteret Vildmannen 11 finns ett bygglov på plats, som möjliggör nästan en fördubbling av lokalytan i fastigheten. Ett kort stenkast från Stureplan skapas spektakulära kontorslokaler där den klassiska sekelskiftesatmosfären möter modern teknik och design.


Nordic Nest finns i dag i Kalmar.

M2 Gruppen bygger nytt och hyr ut till Nordic Nest

Bygg/Arkitektur Rutger Arnhult-ägda M2 Gruppen har tecknat ett tioårigt hyresavtal med e-handelsföretaget Nordic Nest. I samband med detta förvärvar M2 mark, del av Smedby 1:3, och investerar motsvarande cirka 84 miljoner kronor i om- och tillbyggnationer. Nordic Nest är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten Kalmar Sigillet 1.


Mia Arnhult.

M2 Gruppen hyr ut 6 765 kvadratmeter i Stockholm

Uthyrning M2 Gruppen tecknar två hyresavtal om 6 765 kvadratmeter i Stockholm. Avtalen gäller både nya och befintliga hyresgäster och motsvarar ett årligt hyresvärde på cirka 15 miljoner kronor.


Rutger Arnhult och Christofer Carlsson.

Arnhult och Well vill bygga bostäder i Veddesta

Bostäder I det samägda bolaget OXN Holding har M2 Gruppen (Rutger Arnhult) och Well Fastigheter (Christofer Carlsson) genom ett 50/50-ägande avtalat om att förvärva en byggrätt 300 meter från nya t-banan i Veddesta.


Fastighetssveriges Nicklas Tollesson vann guld på både 800 och 1500 meter i M40-klassen på veteran-SM i friidrott i helgen.

Dubbla SM-guld till Fastighetssveriges reporter

Sverige Fastighetssveriges Nicklas Tollesson hade en lyckad helg när veteran-SM i friidrott avgjordes i Borås i helgen. Två starter blev två guld – framför ögonen på fotbollslegendarer och fastighetsprofiler.


Hemfosa säljer till M2 i Gävle

Transaktioner Hemfosa säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till M2 Gruppen för 170 miljoner kronor. Affären bidrar till fortsatt renodling av fastighetsportföljen enligt strategin att fokusera på samhällsfastigheter.


Wästbygg bygger för Internationella Engelska Skolan

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått i uppdrag av M2 Gruppen att bygga om en befintlig högskolefastighet i Kista, strax norr om Stockholm. Den första etappen omfattar 8 500 kvadratmeter.


M2 Gruppen köper 28 600 kvadratmeter i Kista

Transaktioner Klövern satsar hårt i Kista - och det gör också vd Rutger Arnhult privat. Hans bolag M2 Gruppen köper nu Forum i Kista av Akademiska Hus för 204 miljoner kronor.


Kungsleden säljer ur GE-beståndet

Transaktioner Kungsleden fortsätter att renodla sitt bestånd och säljer tre fastigheter i Växjö för 185 miljoner kronor.


CA köper 25 000 kvadrat av M2 Gruppen i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter har köpt Fastighets AB Skåneporten av Rutger Arnhults M2 Gruppen.
Bolaget innehåller 25 000 kvadratmeter – övervägande bostäder – i Malmö.


M2 Gruppen köper 41 000 kvadrat i Älvsjö

Transaktioner M2 Gruppen köper fastigheten Sjöbotten 1 i Älvsjö, Stockholm. Fastighetens totala uthyrningsbara yta om 41 050 kvadratmeter utgörs av handel, kontor och lager.


Rutger Arnhult blir delägare i Wäst-Bygg

Bolag Rutger Arnhult-ägda M2 Gruppen går in som delägare i Wäst-Bygg AB, som bland annat äger Logistic Contractor.


Locellus blir M2 Gruppen

Bolag Locellus Fastigheter och M2 Gruppen går ihop och verkar nu under det gemensamma namnet M2 Gruppen.