Image
Bild: Istock

M2 storsäljer i Växjö

Transaktioner M2 Gruppen säljer Växjöfastigheter till Famera Fastigheter för drygt en halv miljard.
Publicerad den 5 Juli 2024

M2 Asset Managements fastighetsverksamhet, M2 Gruppen, avyttrar fastigheterna Djäknen 4, Oxdragaren 1, Vasaborgen 1 och Vinaman 6 i Växjö. Det underliggande fastighetsvärdet uppgick till knappt 380 miljoner kronor. Fastigheterna utgörs av 7 019 kvadratmeter kommersiell yta och 16 930 kvadratmeter bostadsyta. Köparen är Famera Fastigheter AB och fastigheterna frånträds den 2 september 2024.

M2 Gruppen har även tecknat avtal med Växjö kommun gällande avyttring av fastigheten Städet 1 i Växjö. Ärendet tas upp för godkännande i kommunfullmäktige den 22 oktober och frånträde är planerat till november 2024.
– Dessa två affärer i Växjö utgör en fortsättning på arbetet med att avyttra direktägda fastigheter, vilket varit bolagets fokus en tid. M2 har efter denna transaktion endast tre bostadsfastigheter kvar i Växjö. Vi önskar Famera respektive Växjö kommun lycka till med fastigheterna framgent, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

M2:s legala rådgivare i samband med avyttringen var Walthon Advokater. Köparens rådgivare har varit Panreal och Avant Advokater.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Panreal på Branschguiden

Panreal är en partnerägd rådgivare som erbjuder kvalificerad transaktionsrådgivning och projektledning vid bolagsöverlåtelser på den svenska fastighetsmarknaden.

Firman erbjuder heltäckande rådgivningstjänster och service till alla slags investerare – allt från bygg- och fastighetsutvecklingsbolag till institutioner, fonder och onoterade bolag.
Genom en kombination av starkt engagemang, djup kunskap om fastighetsmarknaden och stor erfarenhet av bolagsaffärer är Panreal en självklar partner i transaktioner där optimal värdetillväxt är en förutsättning.

Panreal är...

Läs mer om Panreal på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige