Image

Hemåt Fastigheter lämnar Gällivare

Transaktioner Hemåt Fastigheter säljer hela sitt bestånd i Gällivare till kommunen samt Emmoth Fastigheter.
Publicerad den 3 Juli 2017

Hemåt Fastigheter bildades 2006 och har sedan dess varit verksamma i Gällivare, Boden och Kalix med totalt cirka 80 000 kvadratmeter bostäder och lokaler. I Gällivare har Hemåt nu sålt tre fastigheter till Gällivare kommun, där fastigheterna kommer att ha en mycket central del i den pågående stadsutvecklingen i kommunen. Till Emmoth Fastigheter AB har försålts övriga åtta fastigheter. Emmoth Fastigheter AB är en lokalt förankrad och engagerad fastighetsägare som varit aktiv på orten i många år. Areorna i Gällivare omfattar totalt cirka 8 000 kvadratmeter bostäder och cirka 16 000 kvadratmeter lokaler.

Parterna har valt att inte kommunicera värdet i affären, men Fastighetssverige bedömer det till cirka 150 miljoner kronor. 

– Vår tid som fastighetsägare i Gällivare har varit engagerande och positiv på alla sätt. Gällivare genomgår en enorm utveckling med gruvindustrin, men nu kände vi att det var dags att lämna över till lokala starka aktörer som kommer att kunna ta ansvaret vidare till nästa nivå. Hemåt Fastigheter kommer fortsatt att fokusera på kustkommunerna Boden och Kalix, säger Björn Taube på Hemåt Fastigheter.

Säljarens rådgivare har varit Robert Treutiger på Colliers samt Jens Sundell på WERKS Advokater AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY