Image

Hälften uthyrt i Husvärdens nya projekt

Uthyrning Husvärden har hyrt ut 5 100 av 10 400 kvadratmeter i det spektakulära kontorsprojektet K 21 vid Krokslätts Fabriker i Mölndal.
Publicerad den 18 Januari 2013
K 21 i Krokslätt med de unika dubbla glasfasaderna. Bild: White
K 21 i Krokslätt med de unika dubbla glasfasaderna.

Husvärden inledde byggnationen av K 21 sommaren 2012. Nu är de två första kontrakten påskrivna.

Den privata specialistkliniken Art Clinic, som bland annat arbetar med ortopedi och plastik-, kärl och ögonkirurgi, hyr 3 300 kvadratmeter.

- Art Clinics ytor ska bli Sveriges modernaste sjukhus i miniformat, säger Husvärdens vd Lennart Larsson.

Husvärden har också tecknat avtal om 1 800 kvadratmeter med CPAC, ett bolag inom AB Volvo Group, som utvecklar och levererar produkter som är banbrytande i form av styrsystem till båtar, lastbilar och entreprenadmaskiner.

- Det känns mycket bra att vi har tecknat kontrakt med två prestigehyresgäster, moderna företag som passar bra in i området, säger Håkan Lundqvist, uthyrningschef på Husvärden.

Inflyttningarna är planerade till våren/sommaren 2014.

Utöver de 10 400 kvadratmeterna uthyrningsbar yta omfattar K21 också 1 700 kvadratmeter ”klimatzon”, mellan två glasfasader, 330 kvadratmeter per våningsplan.

- De här ytorna får hyresgästerna så att säga på köpet och ingår i delprojektet ”Klimatsmart arkitektur”. Klimatzonen får ett ”Medelhavsklimat”, 10-12 grader på vintern och 26-27 på sommaren, säger Håkan Lundqvist.

- Det är en utmaning, både för oss och hyresgästerna, att komma på hur de här ytorna ska användas, men det är bra ytor för informella möten, rekreation eller för att äta sin lunch där.

Byggnaden kommer att certifieras som Miljöbyggnad, nivå guld.

Intresset för projektet är stort.

- Vi har ytterligare två kontrakt som ligger klara för påskrift, berättar Lennart Larsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Husvärden AB på Branschguiden

Husvärden är ett personligt fastighetsbolag som äger, utvecklar, bygger och förvaltar. De senaste åren har vi förädlat och förtätat området kring Krokslätts Fabriker i Mölndal där ca 100 företag sitter. Förutom flera nya kontorsfastigheter har vi även byggt ca 250 nya bostäder. Det är nu en integrerad stadsdel med kontor, bostäder och service. Här bygger också Husvärden det nya hotellet Quality Hotel The Weaver för hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Med sitt höga torn är det ett landmärke som inrymmer 370 rum. Vi har även tagit steget in i Göteborg med Brygghuset p...

Läs mer om Husvärden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige