Image
För snart tre år sedan förvärvade Lennart Larssons Husvärden den centralt belägna Smyrnakyrkan i Göteborg. I höst inleds ett viktigt steg för den framtida utvecklingen av tomten.

Tre år efter förvärvet – här är nästa steg för Smyrnakyrkan-tomten

Bygg/Arkitektur För snart tre år sedan köpte Husvärden de två fastigheterna som utgör Smyrnakyrkan i Göteborg. Sedan dess har planerna för fastigheternas framtida användning inte rört på sig särskilt mycket, men för Fastighetssverige berättar nu Husvärdens vd Lennart Larsson om ett viktigt steg för utvecklingen som ska tas i höst.


Det nya Choicehotellet i Mölndal ska stå klart 2021. Petter Stordalen har nu tre nya stora hotell på gång i Göteborgsområdet – Karlatornet, Draken och Mölndal.

Hotellet som politikerna höjde

Bygg/Arkitektur Sex våningar blev 22.
Petter Stordalen:
– Det är nog första gången jag har hört talas om att politiker och tjänstemän har velat att bygget ska bli högre.


Nordic Choice får driva nytt hotell i Mölndal

Bolag Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel har valts att driva Husvärdens nya hotell som uppförs i 21 våningar i Mölndal. Hotellet beräknas öppna i februari 2021.


Läs nya numret av Fastighetssverige här

Sverige Fastighetssveriges första pappersmagasin för året innehåller bland annat ett stort porträtt av Husvärdens vd Lennart Larsson och en stor special om digitalisering, med intervjuer med bland andra Urban Edenström, Fredrik Wirdenius och Anna Felländer.


Husvärden får bygga på Brotomten i Lindholmen.

Husvärden i sitt första
kontorsbygge i Göteborg

Bygg/Arkitektur Husvärden får markanvisning av Älvstranden Utveckling för ett nytt kontorshus på Lindholmen. Det blir Husvärdens första kontorsprojekt i Göteborg.


Hälften uthyrt i Husvärdens nya projekt

Uthyrning Husvärden har hyrt ut 5 100 av 10 400 kvadratmeter i det spektakulära kontorsprojektet K 21 vid Krokslätts Fabriker i Mölndal.


Fyra nya in i SGBC:s styrelse

Sverige Fyra nya personer valdes in i styrelsen för Sweden Green Building Council vid organisationens årsstämma.
Det kommer framöver också att vara billigare för mindre företag att bli medlemmar i SGBC.