Image

Grönt ljus för Catenas jätteprojekt

Bygg/Arkitektur Länsstyrelsen i Stockholm avslår samtliga överklaganden av detaljplanen som omfattar Catenas projektfastigheter i Haga Norra i Solna.
Publicerad den 24 September 2013

Därmed är det grönt ljus för Catenas projektfastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2 där det ska skapas 800 nya lägenheter och 50 000 kvadratmeter kommersiell yta.

Länsstyrelsen konstaterar i sin prövning att det genom överklagandena inte framkommit något som ger Länsstyrelsen anledning att bedöma frågor om bland annat trafik och buller på annat sätt än vad som gjorts tidigare under detaljplaneprocessen.

Beslutet kan komma att överklagas hos Mark- och miljödomstolen.

Solna kommunfullmäktige antog i fjol detaljplanen som omfattar Catenas båda fastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2.

Preliminärt beräknas byggstart ske under 2014. Parallellt med detta fortlöper uthyrningsarbetet för att attrahera nya kommersiella hyresgäster till området.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige