Image

Catena: Gott hopp inför överklagandeprocessen

Bolag I början av året överklagades detaljplanen bakom Catenas projekt i februari. - Med de miljöhänsyn vi har tagit i detaljplanen och baserat på de kontrollmätningar vi gjort ser jag därför med tillförsikt på möjligheterna att kunna bemöta eventuella miljöaspekter i den fortsatta överklagandeprocessen, skriver Catenas vd Andreas Philipson i Q1-rapportens vd-ord.
Publicerad den 25 April 2013
Andreas Philipson. Bild: Catena
Andreas Philipson.

Överklagandena avser risken för buller och partikelhalter.

- Vi är inriktade på en stark miljöprofil i skapandet av det nya Haga Norra. När utbyggnaden är klar kommer gällande gränsvärden för buller med mera att väl underskridas. Med de miljöhänsyn vi har tagit i detaljplanen och baserat på de kontrollmätningar vi gjort ser jag därför med tillförsikt på möjligheterna att kunna bemöta eventuella miljöaspekter i den fortsatta överklagandeprocessen, skriver Andreas Philipson.

- Jag känner mig trygg med att vi har gjort allt som står i vår makt vad gäller att föra processen framåt. Ambitionen är tillgodose de krav som ställs och att den fortsatta processen ska skötas så smidigt som möjligt.

Catenas hyresintäkter uppgick till 6,7 miljoner kronor (6,7).

Rörelseresultatet uppgick till 4,6 miljoner kronor (18,8) och resultatet före skatt till 2,8 miljoner kronor (16,5).

De lägre siffrorna i år beror på en värdeökning på fastigheterna om närmare 15 miljoner kronor under första kvartalet 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige