Image

Genesta säkrar framgångsrik första investeringsrunda till nya fonden

Bolag Genesta gör en första stängning av sin nya fond, Genesta Nordic Real Estate Fund II. Fonden har säkrat 152 miljoner euro i kapital från fyra institutionella investerare. Genesta är den första fondförvaltaren i Norden som har blivit godkänd som en AIFM ? Alternative Investment Fund Manager.
Publicerad den 12 Juni 2015
Allan Strand Olesen. Bild: Genesta.
Allan Strand Olesen. David C. Neil. Bild: Genesta
David C. Neil.

Den nya fonden erbjuder institutionella investerare exponering mot fastighetsinvesteringar inom kontor, handel och logistik, främst i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden kommer att arbeta med värdeskapande investeringar och har som mål en nettoavkastning på 13-14 procent till sina investerare.

Den första investeringsrundan innebär säkerställt kapital om totalt 152 miljoner euro från fyra institutionella investerare och ytterligare kapital väntas under juni månad. Genesta har som målsättning att totalt ta in mellan 350 och 400 miljoner euro i kapital, vilket innebär att fonden blir ungefär dubbelt så stor som sin föregångare.

Genesta är samtidigt den första fastighetsinriktade fondförvaltaren i Norden som har godkänts som en AIFM (Alternative Investment Fund Manager) vilket är ett krav för förvaltare av onoterade fastighetsfonder. Som AIFM har Genesta rätt att marknadsföra sina fonder i samtliga EU-länder.

Den nya fonden bygger vidare på framgångarna för Genestas första fond, Genesta Nordic Baltic Real Estate (GNBRE), som etablerades 2007 med 176 miljoner euro i kapital. GNBRE överträffade IPD Svenskt Fastighetsindex med 3,1 procentenheter under 2014 och genererade en totalavkastning om 10,8 procent. Fonden rankas i den övre kvartilen i IPD Svenskt Fastighetsindex jämförelse över ett- och treårsperioder, samt i den allra översta decilen över en femårsperiod.

- Vi är mycket glada att ha säkrat den första investeringsrundan för Genesta Nordic Real Estate Fund II. Vår första fond, Genesta Nordic Baltic Real Estate, har genererat mycket god avkastning till investerarna och är nu till mer än 60 procent avyttrad. Teamets gedigna erfarenhet inom fondförvaltning och asset management kombinerat med en stark analytisk förmåga gör att jag är övertygad om att vi kommer att överträffa jämförelseindex även för den nya fonden och därmed skapa god avkastning för våra investerare. Med den nya fonden kommer Genesta att växa som organisation, och vi kommer därför behöva rekrytera ett antal nya personer under 2015 och framöver, säger David C. Neil, vd för Genesta.

Allan Strand Olesen, ansvarig för Genestas Köpenhamnskontor sedan 2012, kommer att vara fondförvaltare för den nya fonden. Han var tidigare vd för ett av de största privatägda danska fastighetsbolagen, med tillgångar om 2,5 miljarder euro.

Capra Global Partners var rådgivare till Genesta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige