Image
Niklas Zuckerman, vd för Logistea.
Niklas Zuckerman, vd för Logistea. Bild: Logistea

Freyr avbryter samarbete med Logistea om ny batterifabrik

Bolag Logistea har informerats av det norska batteribolaget Freyr att de avslutar arbetet med en eventuell etablering av batterifabrik i Svenljunga kommun. Samarbetsavtalet mellan Logistea och Freyr upphör därmed med omedelbar verkan.
Publicerad den 11 September 2023

Svenljunga kommun och Logistea har under en längre period investerat resurser och tid i detaljplaneprocessen, varför Logistea kommer att undersöka möjligheten att hitta andra verksamheter och hyresgäster till området, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

En tilltänkt förlängning av markreservationsavtal mellan Svenljunga kommun och Logistea var avsett att behandlas på kommunfullmäktigesammanträdet på måndag den 11 september 2023. Det är ovisst om Svenljunga kommun och Logistea kommer att förlänga sitt samarbete, vilket i sådant fall kommer att kommuniceras om relevant.

Samarbetsavtalet med Freyr innehöll en gemensam partsavsikt om att tillsammans arbeta för en eventuell etablering av en batterifabrik. Upphörandet av samarbetsavtalet kommer marginellt påverka Logisteas resultat för det tredje kvartalet med maximalt tre miljoner kronor och inte påverka bolagets finansiella ställning eller kommunicerad intjäningsförmåga. Det finns heller inga orealiserade värdeförändringar hänförliga till projektet, skriver Logistea.

Med anledning av Logisteas pågående företrädesemission avser Logistea att så snart som möjligt upprätta och offentliggöra ett tilläggsprospekt i enlighet med artikel 23 i EU:s prospektförordning som uppger upphörandet av samarbetsavtalet enligt ovan. Tilläggsprospektet och rätten för investerare att återkalla sin teckning i samband därmed kommer medföra en viss senareläggning av tidpunkten för offentliggörande av utfallet av företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattas i sin helhet av tecknings- och garantiåtaganden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige