Image
Fortinova gör förvärv i Lilla Edet.
Fortinova gör förvärv i Lilla Edet. Bild: Fortinova

Fortinova köper i Lilla Edet

Transaktioner Fortniova köper fastighet i Lilla Edet av Stenfastigheter i en off market-affär.
Publicerad den 7 December 2022

Fortinova Fastigheter har, genom dotterbolag, ingått avtal om förvärv av fastigheten Lilla Edet Järnboden 1. Den uthyrningsbara arean är 6 074 kvadratmeter fördelat på 41 lägenheter samt en Ica-butik. Tomten är 9 799 kvadratmeter och friköpt. Byggnaden uppfördes 1992 och byggdes till 2002 samt 2006. Hyresvärdet i 2023 års nivå uppgår till cirka nio miljoner kronor. Tillträde är planerat till 1 februari 2023. Säljare är Stenfastigheter.
– Fastigheten kompletterar vårt befintliga bestånd i Lilla Edet och skapar förutsättningar för en effektiv förvaltning. Kombinationen med bostäder och en ICA-butik ger ett tryggt och positivt kassaflöde. Vi har tagit höjd för det nya marknadsläget och bedömer det rimligt att anta att vi ändå har goda möjligheter att nå våra avkastningskrav i affären, säger Krister Howding, affärsutvecklare på Fortinova.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G: "Än blir ni inte av med mig"

Bolag Efter att i förra veckan ha presenterat vem som tar över P-G Perssons stol i Platzer så var det dags att avsluta år 2022 med bokslutet. Bolaget ser ett minskat fastighetsvärde – något den avgående vd:n inte sett på tio år. För Fastighetssverige berättar han mer om detaljerna i den senaste rapporten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige