Image

Första spadtaget för nya Gamlestaden

Bygg/Arkitektur På onsdag i nästa vecka tar Platzer och Serneke det första spadtaget för nya Gamlestaden i Göteborg.
Publicerad den 12 Maj 2016
I nästa vecka tas det första spadtaget för nya Gamlestaden i Göteborg. Bild: Platzer
I nästa vecka tas det första spadtaget för nya Gamlestaden i Göteborg.

De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i hela Gamlestaden. Stadsdelen kommer att förtätas och växa ihop. Större ytor för kontor, handel och bostäder kommer att skapas - en stad i staden helt enkelt.

Tillsammans med Serneke står Platzer på onsdag redo att sätta spaden i marken för att skapa Gamlestads torg, vilket kommer att bli en viktig knutpunkt och porten till Gamlestaden oavsett om man reser från Trollhättan, Alingsås, Kungsbacka eller Göteborg. De första hyresgästerna kommer att flytta in sommaren 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter hajpen – så ser framtiden ut för padelhallarna

Sverige Från underbar och älskad av alla till övergiven och med hål att fylla – den svenska padelhajpen har kommit av sig rejält. Hallar och banor står tomma och nu börjar rapporter komma om nedläggningar av hela anläggningar. Men vad händer med själva fastigheterna nu när boomen passerat zenit? Anders Elvinsson, chef för värdering och strategisk rådgivning på Cushman & Wakefield, ger sin bild av padelns framtid, branschens beredskap och omställningsmöjligheterna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige