Image

Fem nya aktörer klara för Södra Ladugårdsängen

Bostäder För två veckor sedan blev det klart med de fem första byggaktörerna som får bygga på Södra Ladugårdsängen, Örebros nya stadsdel. Nu är det klart med ytterligare fem byggaktörer i etapp ett.
Publicerad den 13 Maj 2016
Södra Ladugårdsängen i Örebro. Bild: Örebro kommun
Södra Ladugårdsängen i Örebro.

Två kilometer från centrala Örebro ska 230 000 kvadratmeter förvandlas till omkring 3 000 nya hem. De fem nya byggaktörerna som Örebro kommun nu skriver reservationsavtal med är Magnolia Bostad AB med arkitektbyråerna CF Möller Architects, Sveab Projektutveckling AB med Backhans & Hahn Arkitekter, Riksbyggen Ekonomisk Förening med Clarus Arkitekter, Fastighets AB LE Lundberg med Mondo Arkitekter och John Ekströms Bygg AB med arkitektbyrå White Arkitekter.

– Det gläder mig att vi nu kunnat ta nästa steg i utvecklingen av Södra Ladugårdsängen. Örebro har ett eget arbetssätt när det gäller utvecklingen av nya bostadsområden. Vi gillar tydligheten i deras process och hoppas att fler kommuner i framtiden tar till sig den, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad, som kommer att bygga 220 lägenheter.

– Vi har en av Sveriges snabbaste processer för markanvisning samtidigt som vi kan säkerställa en hög kvalitet genom de gemensamma förstudierna. I slutänden leder detta till nya intressanta arkitektoniska lösningar och en bra miljö för alla som kommer att bo, verka och vistas i Södra Ladugårdsängen, säger Peder Hallkvist, stadsarkitekt på Örebro kommun.

Det första påskrivna avtalet, som innebär byggstart i oktober 2016, betyder att Örebro får ytterligare cirka 480 bostäder. Det blir en blandning av bostadsrätter och hyresrätter.

Arbetet med den nya stadsdelen Södra Ladugårdsängen sker i olika etapper. I etapp två, som omfattar cirka 350 bostäder på fyra tomter, har 30 byggaktörer anmält intresse och före sommaren kommer fyra byggaktörer att väljas ut. De kommer tillsammans med kommunen att arbeta fram en gemensam förstudie, som ska vara klar i mars 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige