Image

Säljstart för bostäder på Södra Ladugårdsängen

Bostäder Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad utvecklar i samverkan med brf Gripen 136 bostadsrätter på Södra Ladugårdsängen i Örebro.
Publicerad den 10 Maj 2016

Försäljningen av de 84 lägenheterna i etapp ett inleddes den 20 april och på några dagar hade drygt 70 procent av lägenheterna sålts.

– Försäljningstempot har absolut varit högre än normalt. Läget, med närhet till såväl Örebro centrum som till universitetet, är en viktig faktor liksom den höga kvaliteten på gestaltningen av såväl lägenheterna som området som helhet. Primärt är det örebroare som köpt lägenheter och en stor andel är åttio? och nittiotalister, säger mäklaren Jonas Wahlström på Svensk Fastighetsförmedling som ansvarar för försäljningen.

Utvecklingen av Södra Ladugårdsängen påbörjades 1992 i samband med bostadsmässan Bo92. Redan då planerade Örebro kommun för ett hållbart bostadsområde med en hög miljöprofil.

– Vi har tagit vara på hållbarhetstanken i planeringen av brf Gripen, både när det gäller bostäderna och gårdarna. Bland annat planerar vi för ett växthus i området. Det positiva gensvaret vi fått från lägenhetsköparna visar att de tankarna ligger rätt i tiden, säger Markus Furby, projekt? och utvecklingschef på Järngrinden.

Byggstart sker efter sommaren med planerad inflyttning under andra halvåret 2017. Till hösten inleds även försäljningen av lägenheterna i etapp två av brf Gripen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Svensk Fastighetsförmedling har koll på kommersiella fastighetstransaktioner

Som en del av Sveriges största oberoende mäklarkedja ger vi våra kunder alla de fördelar som ett rikstäckande företag har i form av support och tillgänglighet. Vi har gedigen erfarenhet av kommersiella fastigheter och våra medarbetare är specialiserade inom sina respektive områden.

Funderar du på att köpa eller kommersiella fastigheter?

Om du har planer på att köpa eller sälja kommersiella fastigheter kan vi hjälpa dig med värderingen och vi diskuterar gärna en eventuell försäljning uta...

Läs mer om Svensk Fastighetsförmedling på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige