Image

Fastpartner och Besqab i gemensamt bostadsprojekt

Bygg Fastpartner och Besqab har tecknat ett samarbetsavtal för att gemensamt genomföra ett bostadsprojekt om 150 lägenheter vid Centralparken i Näsby Park i Täby.
Publicerad den 23 Maj 2011

Vid Centralparken i Näsby Park, Täby, ligger Nytorpsområdet med företrädelsevis bebyggelse för företag, skolor och lättare industri. Det centrala läget med närheten till friluftsområdet i Centralparken, Norskogsbadet samt skolor och bra kommunikationer gör också området mycket lämpat för bostadsbebyggelse.

Fastpartner är en av de större fastighetsägarna i Täby, med fastigheter i bland annat Nytorp och har tillsammans med andra fastighetsägare i området samt Täby kommun utrett möjligheterna att komplettera området med nya bostäder.

Besqab och Fastpartner har tecknat ett samarbetsavtal för att gemensamt driva fram och genomföra de delar av det nya bostadsområdet som ligger på Fastpartners fastighet, vilket innebär drygt 150 lägenheter av de totalt cirka 300 planerade för området.
– Som en av de större lokala aktörerna tycker vi det är roligt att kunna bidra till utvecklingen i en attraktiv del av Täby, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner.

Arbetet med att förändra detaljplanen för att möjliggöra bostadsbebyggelse har startat i samarbete med Täby kommun. Planerad byggstart är 2013 med en möjlig första inflyttning 2014.
– Nytorp är ett spännande område som knyter ihop Näsby Park och Täby Centrum. Detta är en viktig pusselbit för att få ihop de centrala delarna av Täby, säger Freddie Norvell, vice vd på Besqab.

Ämnen

Fastpartner AB på Branschguiden

Our business concept is to own properties in urban areas with strong growth, and to develop these properties while generating a strong positive cash flow. We should always be available to our tenants and aim at building long term relationships together with them.

Fastpartner is since 1994 a listed public company and today its shares are quoted on the Nasdaq Stockholm Mid CAP list. The company currently holds properties at a total value of more than SEK 15,5 billion and more than three quarters of the revenue comes from the Stockholm area.

We own commercial properties of all kinds, includ...

Läs mer om Fastpartner AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY