Image

Fastators Portvakten mot satsning i Öresund

Bolag Fastator meddelade för en månad sedan att man förvärvar 50 procent av Portvakten i Ängelholm. Nu skjuter Fastator till ytterligare pengar för att stärka Portvaktens förvärvskapacitet.
Publicerad den 2 November 2016
Daniel Hummel. Bild: Fastator
Daniel Hummel.

Den 3 oktober meddelade Fastator att bolaget tecknat avtal om förvärv av 50 procent av aktierna i fastighetsbolaget Portvakten Industrifastigheter AB, som äger sex större industrifastigheter i Ängelholmsområdet. Förvärvet finansierades delvis genom en preferensaktie om 34 miljoner kronor. Nu tillför Fastator ytterligare kapital i bolaget genom att teckna en ny preferensaktie om 41 miljoner kronor, till en årlig utdelning om 10,5 procent - och dubblerar därmed det investerade kapitalet.

Kapitalet kommer att användas till att stärka Portvaktens förvärvskapacitet och genomföra fler fastighetsinvesteringar i den expansiva Öresundsregionen. Transaktionen innebär att Fastator tillför bolaget totalt 75 miljoner kronor i preferensaktiekapital. Kapitaltillförseln följer Fastators investeringsmodell där innehaven tillförs de resurser som krävs för att på ett optimalt sätt tillvarata tillväxtmöjligheterna på den lokala marknaden.

Fastators vd Daniel Hummel kommenterar transaktionen:
- När Fastator genomförde den initiala investeringen i Portvakten var det med ambitionen att inom kort tillföra mer kapital för att öka tillväxttakten i bolaget. Öresundsregionen är en av Sveriges mest intressanta ur ett investeringsperspektiv och vi ser fortsatt stor potential i den lokala fastighetsmarknaden. Att vi nu dubblerar vår investering i Portvakten är i linje med Fastators strategi att vara en aktiv ägare som ständigt driver utveckling i innehaven - genom såväl kapitaltillförsel som rådgivning i affärsutvecklingsfrågor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige