Image

Erik Selin har köpt in sig i Victoria Park

Bolag Erik Selin äger nu drygt tio procent av Victoria Park. Den nyblivne vd:n Greg Dingizian siktar på att ta Victoria Park-konceptet till både Stockholm och Köpenhamn.
Publicerad den 17 September 2012
Erik Selin. Bild: Emma Granberg. Bild: Emma Granberg
Erik Selin. Bild: Emma Granberg. Greg Dingizian. Bild: Victoria Park Bild: Victoria Park
Greg Dingizian. Bild: Victoria Park

Det första Victoria Park-boendet finns i dag i Limhamn utanför Malmö.

- Jag tror att Köpenhamns bomarknad vänder upp, och i Stockholm ska vi tillsammans med en blivande partner köpa mark och börja sälja lägenheter under nästa år, säger Greg Dingizian till Dagens Industri.

Han säger till DI att han förhandlar med fastighetsutvecklare, men att det inte rör sig om de stora byggbolagen och inte om Erik Selin.

Selin var med och köpte drygt tio procent av bolaget för 16 miljoner kronor när den förre storägaren MCJ Holding AB sålde drygt 30 procent av bolaget i våras.

- Han är ju en av de mest kunniga på den svenska fastighetsmarknaden. Det är en tillgång att ha honom med som storägare, säger Dingizian.

FAKTA Kända storägare i Victoria Park
# Greg Dingizian, 16,5 procent.
# Mellby Gård/ Rune Andersson, 11,4.
# Erik Selin, 10,8.
# Mats Paulsson.
# Anders Pettersson
# Peter Strand
Källa: DI

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige