Image
Greg Dingizians Doxa framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage.
Greg Dingizians Doxa framför Malmö Arena-området. Obs. Bilden är ett montage. Bild: Magnus Franzén och HomeQ

Doxa tillträder Malmö Arena och genomför emission

Transaktioner Doxa har nu tillträtt förvärvet av Malmö Arena. Säljaren, Percy Nilssons Parkfast, blir storägare i Doxa.
Publicerad den 1 Mars 2022

Förvärvet har skett i bolagsform och köpeskillingen har fastställts genom en sedvanlig beräkning av målbolagets egna kapital med tillägg för skillnaden mellan överenskommet fastighetsvärde för fastigheterna (uppgående till cirka 1,9 miljarder) kronor och fastigheternas bokförda värde per dagen för tillträdet och med avdrag för latent skatt. Fastigheterna, som har en total yta om cirka 72 500 kvadratmeter, är moderna, nära fullt uthyrda och genererar årliga hyresintäkter om cirka 98 miljoner kronor.

Köpeskillingen betalades i enlighet med vad som tidigare kommunicerats, det vill säga enligt följande. Doxas styrelse beslutade i samband med tillträdet att emittera 45 miljoner aktier med teckningskurs per aktie om nio kronor till säljaren, motsvarande totalt 405 miljoner kronor. Teckningskursen fastställdes genom avsiktsförklaringen den 9 september 2021. Resterande del av köpeskillingen betalades kontant. Säljaren kommer kvarstå med en revers om cirka 200 miljoner kronor.

Förvärvet var villkorat av Nasdaq Stockholm AB:s godkännande efter förnyad granskning för fortsatt handel på Nasdaq First North Growth Market med anledning av en så kallad genomgripande verksamhetsförändring. Doxa har, vilket offentliggjordes den 28 december 2021, erhållit sådant godkännande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige