Image
Domstolsverket utökar hos Atrium Ljungberg i Sickla.
Domstolsverket utökar hos Atrium Ljungberg i Sickla. Bild: Atrium Ljungberg

Domstolsverket utökar i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Domstolsverket som utökar sina befintliga lokaler i Sickla Front med 2 100 kvadratmeter. Därmed omfattar den totala uthyrningen cirka 13 300 kvadratmeter, fördelat på de tre verksamheterna Nacka tingsrätt, Mark- och miljödomstolen samt Hyres- och arrendenämnden i Stockholm.
Publicerad den 15 April 2021

Sickla Front ligger i början av Sicklastråket som binder ihop Hammarby sjöstad och Sickla. Längs stråket ligger också Nobelbergets första bostadskvarter samt den gamla industrihistoriska tegelbyggnaden Formalinfabriken som numera rymmer kreativa kontor, kafferosteri och restaurang. Som närmsta granne till Sickla Front finns villa Fannyudde, en vacker trävilla från sekelskiftet, som nyligen fått nytt liv i form av trädgårdscafé med mat och dryck.
– Vi är glada att Domstolsverket trivs i Sickla och väljer att utöka sina lokaler här. Sickla växer med både nya kontorsarbetsplatser och bostäder. Förra året öppnade även hälsohuset Curanten och till sommaren slår hotell Tapetfabriken upp sina dörrar. Vi vill skapa en stadsdel där både arbetande, boende, besökare och studerande trivs. Det industrihistoriska arvet finns alltid närvarande i Sickla och i mötet med det nya uppstår spännande kontraster, säger Johanna Gattberg, affärsstrateg på Atrium Ljungberg.

Andra hyresgäster i Sickla Front är Addnature, Bikester, Stora Enso, Intrum, Vroom, Arriva, SecMaker och Yamaha Motors. Hyresavtalet med Domstolsverket är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige