Image
Den gamla Formalinfabriken på Nobelberget i Sickla.

BBQ-restaurang ny hyresgäst i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Stadsdelen Sickla växer med fler bostäder, kontor, restauranger och handel. Nu är det klart att populära Brisket & Friends öppnar ny restaurang i den gamla Formalinfabriken på Nobelberget efter sommaren.


Sickla Galleria.

Nya butiker och restauranger till växande Sickla

Uthyrning Stadsdelen Sickla i Stockholm växer med fler bostäder, kontor och handel. I mars öppnade Stockholms Auktionsverk på Marcusplatsen och under våren och sommaren slår dörrarna upp till flera nya butiks- och restaurangkoncept.


Illustration över aktivitetstorg, fotbollsplan och bebyggelse.

Pressat bolag tar nästa steg i Nacka-projekt

Bygg/Arkitektur Bolaget har varit hårt prövat de senaste åren och tappat mycket mark på börsen – nu kan man ta nästa steg i långdraget bostadsprojekt i Nacka. Fastighetssverige berättar mer.


Under de senaste åren har stora investeringar gjorts i varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby.

Ikea stänger två butiker i Stockholm

Uthyrning Under de senaste åren har Ikea Sverige satsat stort på att komma närmare stockholmarna genom att öppna nya och mindre enheter samt uppdatera varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby. Nu är det dags att ta nästa steg i expansionen i Stockholm. För att kunna göra det kommer två mindre enheter att stängas för att göra plats för nästa steg.


Göran Linder.

Peab förvärvar byggrätter på Kvarnholmen och avyttrar sin ägarandel i Tornet Bostadsproduktion

Bolag Peab har idag den 22 december tecknat avtal om att förvärva Folksams aktier i Sicklaön Invest AB som hel- och deläger byggrätter på Kvarnholmen i Nacka. Peab ökar därmed sin ägarandel från 50 till 100 procent. Peab har idag även tecknat avtal om att avyttra sin ägarandel om 33,3 procent i Tornet Bostadsproduktion till de två andra delägarna Folksam och Fastighets AB Balder. Båda affärerna avses att slutföras och resultatavräknas under det första kvartalet 2024 och innebär sammantaget en oförändrad nettoskuld samt ett realisationsresultat på 220 miljoner svenska kronor.


Sickla galleria.

Hemtex öppnar sin största butik i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Hemtex som utökar och satsar stort i Sickla. Den nya butiken kommer att vara större än vanliga Hemtex-butiker, med ett nytt koncept som både breddar befintligt sortiment och tillför helt nya kategorier. Med konceptet stärks utbudet inom hem och inredning ytterligare i Sickla.


Atrium Ljungberg har hittat ny hyresgäst till sitt expanderande Sickla.

Atrium Ljungberg tecknar nytt hyresavtal i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal omfattande cirka 600 kvadratmeter med Envac Sweden, som flyttar sitt svenska huvudkontor från Hammarby sjöstad till Sickla.


Nordic PM flyttar sitt huvudkontor.

Nordic PM tecknar avtal i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetskonsulten Nordic PM om nytt huvudkontor i Sickla. Avtalet omfattar närmare 500 kvadratmeter med inflyttning i mitten av december.


Stockholms auktionsverk flyttar in i det gamla Expohuset i Sickla.

Stockholms auktionsverk flyttar till Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla Expohuset i Sickla.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, menar att blandstaden med kontor och bostäder är den riktning man behöver gå framöver.

Annica Ånäs: "Jag längtar efter spaden och bandet"

Bygg/Arkitektur Världens största urbana stadsutvecklingsprojekt i trä är vad Atrium Ljungberg nu tar sats för att bygga de kommande tio åren. Sammantaget över det 250 000 kvadratmeter stora området ska 25 kvarter breda ut sig, 30 byggnader fördelat över uppåt sju våningar. "Vi hoppas på att vara så innovativa att andra bolag följer efter" säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, om den riktning de nu vill ta sitt mångåriga arbete i Sickla.


Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Nackas kommunstyrelseordförande: "Stockholm Wood City kommer stärka Sicklaområdet"

Stockholm Det är verkligen jätteroligt att Atrium Ljungberg tar det här steget och visar vägen för en hållbar och attraktiv stadsutveckling, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun. Det han syftar på är Atrium Ljungbergs storsatsning genom stadutvecklingprojektet helt i trä; Stockholm Wood City.


Atrium Ljungberg ska bygga världens största trästad i Stockholm.

Världens största trästad blir verklighet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg tar nu initiativ till Stockholm Wood City – världens största stadsbyggnadsprojekt i trä, där första spadtaget planeras att tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och ska demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst.


Dieselverkstaden i Sickla.

Blåsarsymfonikerna flyttar till Dieselverkstaden i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Blåsarsymfonikerna som flyttar till nyrenoverade lokaler i Dieselverkstaden i Sickla. Orkestern kommer att bidra till att stärka det redan dynamiska kulturlivet i Sickla, inte minst för barn och unga. Den fortsatta satsningen på kultur i Sickla är ett viktigt inslag i den snabbt växande stadsdelen, som utvecklas med fler arbetsplatser, bostäder och nya mötesplatser.


Sveafastigheter ökar sin kontorsyta till 600 kvadratmeter i Sickla.

Sveafastigheter ska växa hos Atrium Ljungberg

Uthyrning Sveafastigheter har 1 626 lägenheter i förvaltning,1 270 i produktion och över 5 000 i tidigt skede. Det växande bolaget flyttar nu huvudkontoret till större lokaler i Sickla för att inrymma fler medarbetare. Nuvarande möbler och armaturer tas med och kompletteras till största delen med inredning från second hand.


Marcusplatsen i Sickla.

Plantagen öppnar pop-up i Atrium Ljungbergs Sickla

Uthyrning Under våren slår Plantagen upp dörrarna till en 1 800 kvadratmeter stor popup-butik i Sickla. Den nya butiken öppnar i april och kommer att ha ett sortiment med betoning på säsongsprodukter. Därmed stärks utbudet av trädgårdsprodukter och heminredning ytterligare i Sickla.


Atrium Ljungberg stärker Campus Sickla ytterligare med utökat gymnasium.

Campus Sickla stärks ytterligare med utökat gymnasium

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Nacka kommun om att förlänga hyresavtalet för befintlig gymnasieskola i Sickla, samtidigt som det planeras för en tillbyggnad av skolbyggnaden.


Luftverkstaden i Sickla med Marcusplatsen och Dieselverkstaden i bakgrunden

Atrium Ljungberg gör dubbla kontorsuthyrningar i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetsbolaget Sveafastigheter och bemanningsföretaget Submit som båda väljer expansiva Sickla för sina nya kontor. Avtalen omfattar tillsammans drygt 1000 kvadratmeter. Fram till 2030 planeras den expansiva stadsdelen att växa med ytterligare 7000 arbetsplatser och 1500 bostäder.


NCC bygger ny skola i Sickla.

NCC bygger ny skola i Sickla

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Nacka kommun rusta upp, modernisera och bygga ut Sickla skola. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 150 miljoner kronor.


Atrium Ljungberg satsar stort på hem och trädgård i Sickla.

Atrium Ljungberg satsar stort på hem och trädgård i Sickla

Bolag Flera trädgårdaktörer slår nu upp dörrarna till nya butiker i Sickla. I dagarna öppnar Smart Garden Store butik med fokus på Husqvarnas produkter såsom robotgräsklippare och andra batteridrivna trädgårdsredskap. I början av april öppnade också Garden Living en säsongsbutik med trädgårdsmöbler och spabad.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg och Madeleine Brehmer, vd Sabis.

Atrium Ljungberg tar ny matbutik till Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal om drygt 1 700 kvadratmeter med Sabis som under våren expanderar och öppnar ny matbutik inne i Sickla galleria. Butiken kommer att ingå i Sabis samarbete med Axfood och heta Hemköp Sickla.