Image
Stockholms auktionsverk flyttar in i det gamla Expohuset i Sickla.

Stockholms auktionsverk flyttar till Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla Expohuset i Sickla.


Bas Barkarby i Järfälla.

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Period Pack i Bas Barkarby

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Period Pack om nytt kontor i Bas Barkarby. Period Pack blir ytterligare ett tillskott till det kluster av vård och hälsa som växer fram i huset. Sedan tidigare finns där även Distriktstandvården, Almakliniken vårdcentral och Friskis&Svettis.


Life City.

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Tradera

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Tradera som flyttar sitt huvudkontor till Life City i Hagastaden. Avtalet omfattar närmare 700 kvadratmeter kontor, i ett av Sveriges mest visuella lägen.


Nicole Rosvall blir ny försäljningschef på AMF Fastigheter.

Nicole Rosvall ny försäljningschef på AMF Fastigheter

Karriär AMF Fastigheter har rekryterat Nicole Rosvall som försäljningschef. Nicole kommer närmast från en roll som projektuthyrare på Atrium Ljungberg och tillträder den nya rollen den 1 oktober.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.


Annica Ånäs.

Annica Ånäs: Atrium Ljungbergs avkastningsmål kvarstår – trots tuff period

Bolag – Vi kommer att investera i den takt som vi klarar finansiellt.
Efterfrågan på kontor är god och omsättningen på handelssidan ökar för Atrium Ljungberg. Vd Annica Ånäs ger Fastighetssverige sin syn på resultaten i rapporten för Q2 och hintar samtidigt om nyskrivna avtal som ställer stora förhoppningar på.


Atrium Ljungbergs förvaltningsresultat ökar med 24%.

Atrium Ljungberg i Q2: Ökar förvaltningsresultatet

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett ökat förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan, och ser ett uppsving på bostadsmarknaden de senaste veckorna.


Mineralvattenfabriken.

Aarke flyttar till Mineralvattenfabriken i Hagastaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Aarke som flyttar sitt huvudkontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 700 kvadratmeter i den industrihistoriska fastigheten som återigen får en mineralvattenaktör i huset.


Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, menar att blandstaden med kontor och bostäder är den riktning man behöver gå framöver.

Annica Ånäs: "Jag längtar efter spaden och bandet"

Bygg/Arkitektur Världens största urbana stadsutvecklingsprojekt i trä är vad Atrium Ljungberg nu tar sats för att bygga de kommande tio åren. Sammantaget över det 250 000 kvadratmeter stora området ska 25 kvarter breda ut sig, 30 byggnader fördelat över uppåt sju våningar. "Vi hoppas på att vara så innovativa att andra bolag följer efter" säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg, om den riktning de nu vill ta sitt mångåriga arbete i Sickla.


Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Nackas kommunstyrelseordförande: "Stockholm Wood City kommer stärka Sicklaområdet"

Stockholm Det är verkligen jätteroligt att Atrium Ljungberg tar det här steget och visar vägen för en hållbar och attraktiv stadsutveckling, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun. Det han syftar på är Atrium Ljungbergs storsatsning genom stadutvecklingprojektet helt i trä; Stockholm Wood City.


Fastigheten Nod i Kista.

Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med MTR Nordic

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic i kvarteret Nod i Kista. Avtalet omfattar närmare 1 300 kvadratmeter. Lokalen ska inrymma MTRs utbildningsverksamhet. I början av december 2023 flyttar även MTR Nordic sitt huvudkontor från DN Skrapan till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden.


Atrium Ljungberg ska bygga världens största trästad i Stockholm.

Världens största trästad blir verklighet i Stockholm

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg tar nu initiativ till Stockholm Wood City – världens största stadsbyggnadsprojekt i trä, där första spadtaget planeras att tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027. Det ambitiösa projektet i Sickla kommer att bli ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och ska demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst.


Allt fler barn i Sverige lever i hemlöshet och under otrygga boendeförhållanden. Totalt vräktes 572 barn under 2021 vilket är en ökning med 123 barn jämfört med året innan uppger Rädda Barnen.

Fastighetsbolag i nytt samarbete med Rädda Barnen

Bostäder Rädda Barnen har i projekt Barns Bostad Först tagit fram en modell för att minska antalet bostadslösa familjer. I södra Sverige har de bjudit in fastighetbolag att bidra med bostäder, samtidigt som de ska stötta familjerna med vägledning och stöttning. Ett av bolagen som bestämt sig för att delta i projektet är Willhem. Fastighetschefen i Helsingborg, Niki Radjenovic, tyckte det var självklart att vara med och bidra.


Dieselverkstaden i Sickla.

Blåsarsymfonikerna flyttar till Dieselverkstaden i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Blåsarsymfonikerna som flyttar till nyrenoverade lokaler i Dieselverkstaden i Sickla. Orkestern kommer att bidra till att stärka det redan dynamiska kulturlivet i Sickla, inte minst för barn och unga. Den fortsatta satsningen på kultur i Sickla är ett viktigt inslag i den snabbt växande stadsdelen, som utvecklas med fler arbetsplatser, bostäder och nya mötesplatser.


Det sydöstra området av den föreslagna utvecklingen med inslag av centrumverksamhet och kontor.

Bildextra: Atrium Ljungbergs nya ambition i Gränbystaden

Bygg/Arkitektur Bolaget har fått en ny planansökan godkänd för ytterligare utveckling av Gränbystaden. Det rör sig om mer bostäder och kontor samt byggandet av ett nytt mobilitetshus. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Restaurang Afrika blir den senaste i raden av hyresgäster hos Atrium Ljungberg i Slakthusområdet.

Restaurang Afrika öppnar i Slakthusområdet

Uthyrning I sommar öppnar ytterligare en restaurang i hjärtat av Slakthusområdet. Restaurangen Afrika samlar tre olika afrikanska matkulturer under ett och samma tak, till rytmerna av allt från afrobeats och sydafrikansk house till gamla skolans hiphop. Afrika är det senaste i raden av handplockade restaurang- och barkoncept som kommer att fylla Hus 26 i de gamla Slakthushallarna.


Amanda Tevell.

Amanda Tevell blir tf hållbarhetschef på Atrium Ljungberg

Bolag Amanda Tevell, vd på Hifab Advisory har fått i uppdrag att gå in som tillförordnad hållbarhetschef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Uppdraget, som påbörjades i april 2023 och sträcker sig fram till maj 2024, levereras som en teamlösning tillsammans med Linda Högbacka, junior strategikonsult på Hifab Advisory, som kommer att stötta kring rapportering och social hållbarhet.


Mattias Cylinder, affärsområdeschef fastighet på Atrium Ljungberg och Anders Nygren, vd på Hufvudstaden.

Hyreskartläggningen: "Vi använder oss av hyresrabatter"

Uthyrning Idag fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge och turen har kommit till Hufvudstaden och Atrium Ljungberg. Läs hur de bland annat ser på sitt uthyrningsläge, hyresgästernas situation och hyresavtalens framtid.


Gränbystaden galleria.

Atrium Ljungberg och H&M utökar i Gränbystaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har förlängt och utökat hyreskontraktet med H&M i Gränbystaden i Uppsala. Den nya butiken blir närmare 2 500 kvadratmeter och beräknas vara helt färdig hösten 2023.


Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

Atrium Ljungberg landar stort hyresavtal med MTR

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic som flyttar sitt kontor till Mineralvattenfabriken Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 2 500 kvadratmeter i den anrika fastigheten som idag består av moderna kontor mitt i Hagastadens industrihistoriska hjärta.