Image
Stockholm Wood City.
Stockholm Wood City. Bild: TL Bygg/Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg skriver avtal med TL Bygg som inleder byggandet av Stockholm Wood City

Bygg/Arkitektur Byggentreprenören TL Bygg har nyligen tecknat avtal med Atrium Ljungberg om uppförandet av 80 bostadsrättslägenheter på Nobelberget i Sickla. Kvarter 7 blir det första kvarteret på Nobelberget som uppförs i trästomme och därmed startskottet för Stockholm Wood City.
Publicerad den 5 Juni 2024

Stockholm Wood City är världens största stadsutvecklingsprojekt i trä.

– Vi är oerhört stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. Stockholm Wood City representerar en ny era för hållbart byggande och en fantastisk möjlighet för oss att visa vår kompetens och engagemang för hållbara byggprojekt. Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Nobelbergets utveckling och inte minst att få vara med och förverkliga visionen om Stockholm Wood City, säger Johan Edlund, vd för TL Bygg.

Kvarter 7 blir det fjärde kvarteret som TL Bygg genomför på Nobelberget. Avtalet avser uppförandet av 80 bostadsrättslägenheter, fördelade på tre byggnader, vilket innebär en total yta på drygt 8 800 kvadratmeter bruttoarea.

– Vi har högt uppsatta hållbarhetsmål som bland annat innebär att vi ska vara klimatneutrala 2030. Med så ambitiösa mål räcker det inte att göra saker i marginalen, då måste man ta stora steg. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling och det känns så klart väldigt bra att ha TL Bygg med på den här resan, säger Angela Berg, affärsområdeschef Projekt, Atrium Ljungberg.

Byggstart för Kvarter 7 skedde under det första kvartalet av 2024 och inflyttning påbörjas i slutet av 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De tyngsta Q2-rekryteringarna

Karriär En rad tunga vd-tjänster tillsattes under andra kvartalet. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste rekryteringar under Q2 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige