Image
Diös köper av HSB Norr.
Diös köper av HSB Norr. Bild: Diös

Diös köper två kommersiella fastigheter i Skellefteå

Transaktioner Diös köper två kommersiella fastigheter i ett strategiskt centralt läge på gågatan i Skellefteå. Syftet är att komplettera befintliga fastigheter och ytterligare stärka närvaron i de centrala delarna av staden. Fastighetsvärdet uppgår till 53 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 4 000 kvadratmeter. Säljare är HSB Norr Fastigheter AB och tillträde sker den 1 oktober 2019.
Publicerad den 5 September 2019

Skellefteå står inför en stor utveckling där fler arbetstillfällen väntas tack vare den kommande etableringen av Northvolt. Dessutom investerar Skellefteå kommun i ett nytt kulturhus och hotell mitt på torget i centrala Skellefteå.

Fastigheterna som Diös förvärvar innehåller bostäder och kommersiella lokaler. Transaktionen sker i bolagsform och kommer att redovisas under fjärde kvartalet 2019.
– Vi tror på Skellefteå, här finns en stark framåtanda och goda förutsättningar för ekonomisk tillväxt. Med köpet av de två fastigheterna stärker vi vår närvaro i centrala Skellefteå och kan på så sätt möta en ökad efterfrågan av våra tjänster, säger Lars-Göran Dahl, chef affärsutveckling, Diös.
– HSB Norrs strategi är att bygga fler nyproducerade lägenheter i Skellefteå genom förtätning i befintligt bestånd samt förvärv av byggbar mark. Denna transaktion möjliggör fortsatta bostadssatsningar för oss i Skellefteå säger Mattias Lundström, vd, HSB Norr.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige