Image

Diligentia säljer byggrätter i Masthusen

Transaktioner Diligentia säljer två kvarter med bostadsbyggrätter till Riksbyggen i Masthusen, den nya stadsdelen i Västra Hamnen, Malmö.
Publicerad den 10 Maj 2012
Masthusen. Bild: Kanozi arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bild: Kanozi arkitekter.

Masttorget, som ska ligga alldeles i närheten av dagens Ica Maxi-butik i Masthusen, kommer att omgärdas av sex kvarter. Två av dessa (kvarter 7 och 8) är nu sålda till bostadsbolaget Riksbyggen. Tillträde kommer att ske sommaren 2012.

- Vi vill öka hastigheten i uppförandet av Västra hamnens nya stadsdel och fokuserar då först på att skapa Masttorget och bebyggelsen kring det, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Diligentia i Malmö.

- Utvecklingen kommer att gå betydligt fortare än vår plan var från början. Efterfrågan på lokaler och bostäder är stor och nu är vi med och möter upp den. I och med att vi nu säljer två kvarter till Riksbyggen kan vi påbörja uppförandet av ännu fler kvarter snabbare.

I maj tar Diligentia det första spadtaget för blivande kvarter nummer 11. Det blir ett hållbarhetscertifierat kontorshus med butiker med bra exponering i bottenplan. Första hyresgäst på plats är Kronofogdemyndigheten, som flyttar in med 150 medarbetare på 3 500 kvadratmeter. Parallellt med kvarter 11 kommer man också att färdigställa Masttorget. Lagom till julen 2013 ska torget och huset stå klara.

Diligentia förhandlar samtidigt med nya intressenter för att kunna starta nästa byggprojekt i höst. Det handlar om en fastighet om cirka 10 000 kvadratmeter kommersiella lokaler kompletterade med bostäder.

Många nya kvarter ska uppföras, men Masthusen är långt ifrån tomt idag. Redan nu arbetar över 700 personer i Masthusen. 600 är kontorshyresgäster i det så kallade Glashuset, 120 personer arbetar på Ica Maxi och därtill studerar 400 elever på Vittra-skolan.

Masthusen som stadsmiljö och dess individuella byggnader kommer att få en gedigen miljö- och hållbarhetsprägel enligt det internationella miljöklassningssystemet Breeam. Diligentia har som ambition att nå excellent-nivån.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige