Image

Detaljplanen för Masthuggskajen godkänd

Bygg/Arkitektur Grön flagg för jätteprojektet i centrala Göteborg – Stena Fastigheter utvecklar 500 hyresrätter och bostadsrätter och 25 000 kvadratmeter kommersiell yta.
Publicerad den 7 Februari 2018
Grönt ljus för Masthuggskajen. Bild: Stena Fastigheter
Grönt ljus för Masthuggskajen.

– Nu tar vi ytterligare ett kliv framåt i utvecklingen av Masthuggskajen, vilket känns väldigt roligt, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Masthuggskajen är en del av Älvstaden och ska utvecklas till ett område med puls, kulturell dynamik och internationella intryck. Här binder man samman gammalt och nytt. Masthuggskajen knyter ihop Långgatorna, Linnestaden och Haga med vattnet. Det levande, kreativa Göteborg kommer att få fler mötesplatser och miljöer som adderar nya lager till vår växande stad.

Masthuggskajen ingår i detaljplanen för Järnvågsgatan som nu går vidare till Kommunstyrelsen för godkännande och därefter till Kommunfullmäktige för antagande.

På Masthuggskajen byggs en ny halvö ut i vattnet och en linbana med förbindelse över älven till Lindholmen och vidare. För att stärka kulturen i området kommer Ostindiefararen Götheborg att ha sin permanenta placering här intill ett visitor center som byggs av Stena Fastigheter. Hela området kommer att hållbarhetscertifieras enligt Citylab Action.

– Masthuggskajen ska bli en plats för alla, oavsett om du vill bo här, arbeta, strosa längs vattnet eller ta del av allt som sker i området, säger Agneta Kores.

Masthuggskajen utvecklas av Göteborgs Stad och ett konsortium bestående av Elof Hansson Fastigheter, Folkets Hus Göteborg, NCC, Riksbyggen, Stena Fastigheter Göteborg och Älvstranden Utveckling.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige