Image

Cushman & Wakefield anställer arbetsplatsvisionär

Bolag Cushman & Wakefield rekryterar Despina Katsikakis för att satsa på att utveckla arbetsplatser.
Publicerad den 13 September 2017
Despina Katsikakis. Bild: Cushman & Wakefield
Despina Katsikakis.

Cushman & Wakefield vill bli världens ledande rådgivare inom detta viktiga fokusområde och anställer därför Despina Katsikakis till en nyskapad roll som global Head of Occupier Business Performance. Despina Katsikakis är en välkänd visionär med lång erfarenhet och stor kunskap om framtidens sätt att arbeta och att tillskapa miljöer som ökar produktivitet och välbefinnande/hälsa. Hon är en branschledande expert på att uppnå konkreta affärsmål genom anpassningen av själva arbetsplatsen och har arbetat med några av världens största företag såsom Google, Unilever, BP, GSK och Microsoft.

Despina Katsikakis har även varit med och utvecklat research och vision för att framtidssäkra kommersiella utvecklingsprojekt runt om i världen. Senast det progressiva kontorsutvecklingsprojektet Londons Twenty Two, som för närvarande är under uppbyggnad i London samt Europas första stora Well-certifierade nybyggnadsprojekt.
 
– Att utveckla projekt och fastigheter för framtiden i samklang med hyresgästernas behov och affär blir alltmer viktigt när lokalutnyttjandet numera är en integrerad del av hyresgästernas business. Både utmaningen och möjligheten är global och det är därför viktigt att vi har en världsledande expert som speglar vår satsning inom detta område. Vi arbetar mycket med utveckling och research inom detta område i Norden och Despina Katsikakis unika erfarenhet och globala expertis kommer att vara till stor nytta för oss och våra kunder, säger Agneta Jacobsson, Head of Cushman & Wakefield Sweden and the Nordics.
 
– Vi märker tydligt att våra kunder i allt större utsträckning anlitar oss i ett tidigare skede. Som rådgivare kommer vi numera in redan i projekten för att medverka i att utarbeta arbetsplatsstrategier/”workplace strategies”. Det är en förutsättning för att skapa en optimal arbetsmiljö. Det handlar om människor och om hur vi optimerar och anpassar lokalerna utifrån deras och verksamhetens behov och inte tvärtom. Inte minst är det fokus på hälsoperspektivet – hur kan vi arbeta smartare, röra oss mer i vardagen och få balans i arbets- vs privatlivet, säger Marie Cronström, Head of Occupier Services i Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY