Image

Cernera köper 72 000 kvadratmeter i Östersund

Transaktioner Cernera köper 72 000 kvadratmeter mark inom ett område i Östersund, i folkmun kallat Knytta, som ska bli en ny stadsdel. Markinnehavet innebär en möjlighet för Cernera att bygga cirka 350 bostäder av blandade kategorier.
Publicerad den 13 Mars 2017
Cernera etablerar sig i Östersund. Bild: Cernera
Cernera etablerar sig i Östersund.

Fram till nu har Cernera verkat i prioriterade tillväxtområden i Västsverige, främst Borås.

– Sedan en tid tillbaka har vi haft planer på att söka oss utanför Boråsmarknaden, till expansiva projekt på andra orter med stark tillväxt. Den nya stadsdelen i Östersund är just ett sådant. Läget är mycket attraktivt vid Storsjön och möjligheterna att addera sociala värden till platsen är stora. Det känns fantastiskt spännande att framöver börja planera det nya området, säger Sebastian Brandt, projektchef på Cernera.

Knytta är beläget nära Vallsundsbron strax söder om Östersund. Stadsdelen är en del av Östersund kommuns byggnadsvision om att utvidga staden runt vattnet. I stadsdelen planeras totalt 1 500 nya bostäder. Just nu görs en fördjupad översiktsplan över området som förväntas vara antagen i början av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir SBB:s storsatsning på äldreboenden: "Ska förvärva mer i Norden"

Bolag SBB sätter nytt ambitiöst mål för sina äldreboenden: dubbla volymen inom två år. För att leda den utvecklingen utses Magnus Edlund till chef för affärsutveckling av äldreboenden. För Fastighetssverige berättar han om sin nya tjänst, den ambitiösa målsättningen, var man tittar på förvärv och möjligheterna att kliva in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY