Image

Här är Cerneras Östersundsplaner

Bygg/Arkitektur I mars i år förvärvade Cernera 72 000 kvadratmeter mark i området Sandviken i Annerstaden, Östersund, som ska bli en ny stadsdel med 450 bostäder. Skissförslag till Östersund kommuns översiktsplan som visar Cerneras syn på hur Sandviken skulle kunna utvecklas har nu tagits fram.
Publicerad den 5 Juli 2017

Fokus ligger på att skapa mångfald och ett hållbart levnadssätt, nära till allt.

Cerneras förslag innehåller olika boendeformer – hyres- och bostadsrätter, radhus och villor. Tanken är att även erbjuda tomter till privata villabyggnationer för att på så sätt skapa den mångfald ett modernt område behöver.

- Vi har utvecklat bostadsområden i flera av Sveriges städer och har stor erfarenhet av vad som efterfrågas och uppskattas när det kommer till boende. Som uppvuxen i Östersund har jag dessutom en personlig känsla för området och hur vi kan utveckla det. Vi lever i en vardag där återhämtning blir otroligt viktigt så att ha allt i sin närhet och kunna nyttja den utan stora ansträngningar. Vi ser fantastiska möjligheter i Sandviken och att knyta samman området med staden, säger Sebastian Brandt, projektchef på Cernera.

Utöver det planerade bostadsområdet i etapp 1 omfattar Cerneras förslag också kommunens mark i området.

Detta har gjorts i samförstånd med kommunen, för att skapa ett mindre avtryck i den totala översiktsplanen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY