Image

TF Bank flyttar till Pallashuset

Uthyrning Nischbanken TF Bank - som har Balders Erik Selin som femte största ägare - flyttar i november till nya lokaler i nya Pallashuset i Borås.
Publicerad den 3 Mars 2017
Annons
Image
Pallashuset i Borås. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter
Pallashuset i Borås.

Pallashuset i centrala Borås växer fram och så gör även byggnadens kontorsdel, Pallas Office, som planeras stå färdig under hösten.

Helt nyligen blev det klart att TF Bank som börsintroducerades på Nasdaq i Stockholm i juni förra året och som i dag har huvudkontor i Viared flyttar in i Pallashuset. Fastighetsprofilen Erik Selin var ankarinvesterare i samband med noteringen och han äger i dag cirka fem procent av banken.

Inflyttningen planeras till 1 november 2017.

Pallashuset byggdes ursprungligen som ett Domusvaruhus med butikslokaler i två plan och parkeringshus i tre plan ovanför butikerna. Under de senaste arton månaderna har fastighetsägarna Järngrinden och Cernera genomfört en total om- och tillbyggnad av hela fastigheten. Kontorsdelen är den sista pusselbiten som färdigställs i projektet.

– Pallas Office passar oss perfekt. Det kommer att bli en fantastisk modern och tidsenlig arbetsmiljö med mycket ljus och rymd samt ett väldigt attraktivt läge vilket bidrar till att vi kan attrahera nya, unga välutbildade medarbetare, säger Mikael Meomuttel, CFO och vice vd på TF Bank.

Också de båda fastighetsägarna är nöjda med beslutet.

– TF Bank är en välkommen hyresgäst i Pallashuset. Deras verksamhet passar husets moderna uttryck och visioner för framtiden, säger Lars Angwald, vd på Cernera.

– Vi gläds åt beslutet, både som fastighetsägare och som blivande grannar i Pallashuset. Fler företag till centrum bidrar till en levande stadskärna, säger Patrik Ivarson, vd på Järngrinden.

Sedan tidigare är det klart att Järngrinden kommer att ha sitt kontor på sjätte våningen och att WooCode som utvecklar digitala system flyttar in på femte våningen i Pallas Office.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Närmar sig kommunal förtätning

Bygg/Arkitektur Kommunala bostadsbolaget MKB kan tillföra närmare 300 nya bostäder i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY