Image
Tobias Johannesson.

"Det är ett något förändrat klimat på marknaden"

Bolag Järngrinden tar nästa steg i sin utveckling när Tobias Johannesson efterträder Patrik Ivarson som vd. För Fastighetssverige berättar den tillträdande vd:n om nya möjligheterna med Genova som delägare, varför man inte sätter några siffermål, hur man vill växa framöver samt hur han upplever att marknadsklimatet förändrats senaste månaderna.


Patrik Ivarson lämnar över vd-stolen till Tobias Johannesson.

Tobias Johannesson ny vd för Järngrinden

Karriär Den 1 juli tillträder Tobias Johannesson som ny vd för Järngrinden.
Han efterträder Patrik Ivarson, vd, grundare och delägare, vars prioritering framöver kommer att vara affärsutveckling.


Michael Moschewitz och Patrik Ivarson.

Så kan Järngrinden växa efter affären med Genova

Bolag I slutet av september förvärvade Genova hälften av Boråsbaserade Järngrinden för över en halv miljard kronor. Under torsdagens event Fastighetsmarknadsdagen i Borås berättade Järngrindens vd mer om affären och möjligheterna som öppnas upp för bolaget.


Michael Moschewitz.

Genova förvärvar hälften av Järngrinden – genomför riktad nyemission på 288 miljoner

Transaktioner Genova Property förvärvar 50 procent av Järngrinden för 562,5 miljoner kronor. Affären delfinansieras med pengar från en genomförd riktad nyemission på 288 miljoner kronor i Genova Property.


Järngrinden och Mjöbäcks avyttrar hyresrättsbestånd i Varberg till Fortinova.

Fortinova köper hyresrättsbestånd i Varberg

Transaktioner Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har ingått avtal med Fortinova Fastigheter om försäljning av 138 hyresrätter på Brearedsområdet i Varberg. Förvärvet är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 267 miljoner kronor.


Fredrik Brodin.

Offentliga Hus köper i Borås

Transaktioner Offentliga Hus i Norden AB har ingått avtal med Järngrinden Fastighets AB om förvärv av fastigheten Borås Saturnus 14. Förvärvet sker genom bolagsförvärv och den preliminära köpeskillingen för aktierna uppgår till 42 miljoner kronor, baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 188 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 april 2020.


Järngrinden utser ny vice vd

Bolag Järngrinden förstärker bolagsledningen och utser Tobias Johannesson till vice vd. Han har varit anställd i företaget sedan augusti 2015 som projektutvecklare och transaktionsansvarig.


Järngrinden fortsätter växa i Borås

Transaktioner Järngrinden har köpt fastigheten Saturnus 14 i centrala Borås. Fastigheten är på 9 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd till verksamheter inom vård och omsorg med Borås Stad och Västra Götalandsregionen som hyresgäster.


TF Bank flyttar till Pallashuset

Uthyrning Nischbanken TF Bank - som har Balders Erik Selin som femte största ägare - flyttar i november till nya lokaler i nya Pallashuset i Borås.


Dags för inflyttning i Pallashuset

Bostäder I dag är det inflyttning i lägenheterna i Pallashuset i centrala Borås. Under de senaste arton månaderna har Järngrinden och Cernera i samverkan genomfört en total om- och tillbyggnad av fastigheten.


Järngrinden rekryterar Hans Nilsson som byggchef

Bolag Järngrinden plockar in Hans Nilsson till en nyinrättad tjänst som byggchef. Hans Nilsson har en bakgrund som platschef och projektchef på bland annat NCC och Wästbygg och får ett övergripande ansvar över Järngrindens byggproduktion.


Järngrinden ger bygguppdrag till Wästbygg

Bygg/Arkitektur Järngrinden Projektutveckling och Mjöbäcks Entreprenad har tecknat samverkansavtal med Wästbygg om byggnation av fyra bostadsprojekt.


Genova investerar över 400 miljoner

Transaktioner Genova köper tre handelsfastigheter - i Norrtälje, Enköping och Borås – och en hotellfastighet på Mallorca.


Byggstart för nytt bostadskvarter i Halmstad

Bygg/Arkitektur Det nya bostadskvarteret Tegelbruket kommer att omfatta 330 hyresrätter och 5 000 kvadratmeter kommersiella ytor.


Järngrinden byggstartar hyresrätter i Halmstad

Bostäder Järngrinden inleder första etappen av uppförandet av Tegelbruket i Halmstad. Totalt ska det bli 330 nya lägenheter.


Rutger Arnhult blir delägare i Wäst-Bygg

Bolag Rutger Arnhult-ägda M2 Gruppen går in som delägare i Wäst-Bygg AB, som bland annat äger Logistic Contractor.


Wäst-Bygg köper Logistic Contractor

Bolag Wäst-Bygg AB är nu ensam ägare till Logistic Contractor, sedan man köpt WH Byggs 50-procentiga andel.