Image

Catena gör bytesaffär med Malmö kommun

Transaktioner Catena har gjort en villkorad överenskommelse med Malmö kommun där man säljer två fastigheter och förvärvar tre.
Publicerad den 24 Maj 2016
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Överenskommelsen består av att Catena säljer fastigheterna Terminalen 3 och 4 i Malmö till ett fastighetsvärde om 140 miljoner kronor. Lokalerna om 33 000 kvadratmeter respektive 1 290 kvadratmeter består av logistikytor och det totala hyresvärdet uppgår till cirka 15 miljoner kronor. Terminalen 3 är i dagsläget vakant.

Samtidigt förvärvar Catena tre fastigheter från Malmö kommun, Sockret 1, 2, och 6 samt marken till Sockret 4 (i dag innehar Catena denna med tomträtt), till ett fastighetsvärde om 50 miljoner kronor.

Tillträde för de båda affärerna beräknas bli under hösten 2016. Affären är villkorad av beslut från kommunfullmäktige i Malmö. Beslut från fullmäktige väntas efter sommaren 2016.

– I och med affären får kommunen tillgång till våra fastigheter för att utveckla hamnområdet i Malmö. Catena får i gengäld fastigheter i ett attraktivt logistikläge som vi på sikt kan utveckla till framtidens citylogistik och som dessutom är belägna intill vår redan ägda fastighet Sockret 4, säger Catenas vd Gustaf Hermelin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige