Image

Catena hyr ut 7 000 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning Catena har tecknat ett tioårigt avtal med Espresso House, som hyr 7 000 kvadratmeter i utkanten av Malmö.
Publicerad den 3 Maj 2016

Catena investerar cirka 30 miljoner kronor i fastigheten Burlöv Tågarp 16:17 i utkanten av Malmö för att anpassa lokalerna för Espresso Houses verksamhet.

Årshyran kommer att uppgå till cirka 5,8 miljoner kronor.

- Vi är glada över samarbetet med Catena. Gemensamt gör vi en stor satsning och ser fram emot att bygga ett nytt bageri i världsklass, säger Johan Gederberg, etablerare på Espresso House.

- Det är glädjande att vi redan nu fått en ny hyresgäst till den yta Ica lämnade under 2015. Hyresgästen är ny och breddar kundbasen i Catena och bidrar till en minskad vakansgrad. Ombyggnationen kommer bli färdig i början på 2017 och fastigheten, med den senaste uthyrningen, blir åter centrum för ett kluster av företag inom livsmedelsdistribution, säger Christian Berglund, Catenas regionchef i Malmö,.

Fastighetens totala yta uppgår till cirka 52 500 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige