Image

Catella-teamet på plats på Cushman & Wakefield

Karriär Nu är Cushman & Wakefields nya kapitalmarknadsteam på plats.
Publicerad den 10 December 2014

Det nya teamet, från Catella, har lång erfarenhet och en marknadsledande ställning inom regionen består av följande personer: Anders Nordvall, som blir ny vd för Cushman & Wakefield i Sverige, Niklas Zuckerman, Per Hagman, Daniel Anderbring, Ola Jacobsson och Erik Dansbo. Thomas Persson ansluter i början av 2015. Samtliga blir partners i Cushman & Wakefield.

- Sverige står mer och mer i fokus för internationella investerare och vi ser stora möjligheter för bolaget att skaffa sig en ledande ställning inom transaktionsverksamheten i Norden. Som ett erfaret och etablerat team kommer vi att vara i full gång redan från start. Att vi är en del av Cushman & Wakefields globala kapitalmarknadsplattform ger oss en betydande konkurrensfördel. Vi ser fram emot att arbeta med nya, spännande affärsmöjligheter tillsammans med våra kolleger inom Cushman & Wakefield. Vi räknar med en fortsatt hög aktivitet på transaktions- och kapitalmarknaderna under 2015 och kommer att göra nyrekryteringar för att ytterligare stärka teamet under de närmaste månaderna, säger Anders Nordvall.

- Affärsklimatet fortsätter att stärkas i takt med att investerarna återfår förtroendet för de europeiska och globala marknaderna, vilket gör att strategiskt belägna städer blir allt viktigare för att locka kapital till Europa. Anders och hans team kommer att väsentligt stärka vårt kapitalmarknadserbjudande i Sverige och ge oss en ledande position som rådgivare inom fastighetsinvesteringar, säger Cushman & Wakefields internationella vd Carlo Barel di Sant’Albano.

Andra nyrekryteringar till Cushman & Wakefields kapitalmarknadsverksamhet är James Beckham, som ska leda företagets kapitalmarknadsteam i London, Markus Schmitt-Habersack, som blir ordförande för kapitalmarknadsverksamheten i Tyskland, och Brian Tucker, som blir chef för investeringar i köpcentrum i München. Med dessa nyrekryteringar visar företaget återigen sin beslutsamhet att skapa en ledande kapitalmarknadsplattform i Europa och globalt.

Cushman & Wakefield rapporterade nyligen rekordintäkter och en förbättrad lönsamhet första halvåret 2014. Dess globala kapitalmarknadsgrupp fortsatte att ha en positiv affärsutveckling med en ökning av provisioner och serviceavgifter H1 2014 på 20,2 procent i ett läge där förbättrade kreditvillkor och lägre räntor stimulerade kapitalflöden mellan olika investeringsklasser.

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY