Image
Bockasjös vd Joakim Hedin.
Bockasjös vd Joakim Hedin. Bild: Bockasjö

Bockasjö- och Platzer-JV utökar logistiksatsning

Transaktioner Sörreds Logistikpark, ägt av Bockasjö och Platzer, köper ytterligare en fastighet i Torslanda av Platzer. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvadratmeter och här finns en möjlig byggrätt om cirka 25 000 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 9 Oktober 2020

Sörreds Logistikpark Holding AB, förvärvade i våras fastigheten Sörred 8:12 från Platzer. På fastigheten finns en byggrätt på minst 110 000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.
Nu utökas samarbetet och JV-bolaget förvärvar även fastigheten Sörred 7:21 i Torslanda från Platzer. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvadratmeter och möjlig byggrätt uppgår till cirka 25 000 kvadratmeter BTA. Tillträde sker den 14 oktober 2020.

– Det känns fantastiskt att planerna börjar realiseras. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med Bockasjö, kunna erbjuda marknaden moderna logistikytor i Sveriges bästa logistikläge, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik, Platzer.

– Efterfrågan på logistikytor på Hisingen är stort och vi arbetar med flera affärer, därför är tillskottet av mer mark välkommet. Det är också en markering i hur väl samarbetet med Platzer fungerar när vi nu utökar markområdet, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö samt vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

Inom JV:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 % ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Detaljplanen är klar.

Boråsföretagaren Joakim Hedin, Bockasjös vd och grundare, är en av huvudtalarna på Fastighetsmarknadsdagen Borås som hålls på Borås Kongress den 22 oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY