Image

Bilföretag köper stort av Söderport

Transaktioner Söderport, som samägs av Sagax och Hemfosa, säljer en knapp tredjedel av beståndet av bilprovningsfastigheter som bolaget köpte förra året.
Publicerad den 14 Februari 2013
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Det handlar om 41 fastigheter i södra och västra Sverige, med tyngdpunkt i Småland och Västergötland, och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 146 miljoner kronor.
Köpare är Carlqvist Bil, som har nu har byggt upp ett fastighetsbestånd på cirka 50 fastigheter med ett värde av drygt 300 miljoner kronor.

- Vi är inne på det här med fastigheter. Nu ska vi äga och förvalta det vi har under några år, sedan man det bli förvärv igen, säger vd Jerry Carlqvist till Fastighetssverige.

- Tidigare har vi köpt obelånat, men det klarade vi inte den här gången. Men vi har inte lånat så mycket, mindre än hälften i alla fall.

Carlqvist köpte bland annat en fastighet under Kefrenauktionen 2011.
- Vi har sålt en geografiskt avgränsad del av vårt bilprovningsbestånd vilket är i linje med strategin att fokusera portföljen till våra kärnmarknader, säger Sagax vd David Mindus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige