Image

Söderport säljer bilprovningsfastigheter

Transaktioner Söderport, som ägs av Hemfosa och Sagax, säljer 17 fastigheter omfattande 18 500 kvadratmeter ur det bestånd av bilprovningsfastigheter som Söderport förvärvade 2012. Därmed har Söderport bara kvar fastigheter i Stockholmsregionen i bilprovningsportföljen.
Publicerad den 16 Januari 2014
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Försäljningen sker i två separata bolagstransaktioner, elva fastigheter i Skåne och sex i Göteborg. Det sammanlagda underliggande värdet uppgår till 126 miljoner kronor.

I Skåne är köparen Carlqvist Bil, som alltså köper elva fastigheter. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 10 369 kvadratmeter.

Carlqvist Bil äger idag ett 50-tal bilprovningsfastigheter och är därmed en av de ledande fastighetsägarna av bilprovningsfastigheter.

- Att köpa en portfölj med bilprovningsfastigheter belägna i Skåne känns helt naturligt, dels gränsar vårt nuvarande bestånd till Skåneportföljen och dels känner vi oss mycket bekväma med våra hyresgäster. Vidare är fastigheterna i gott skick och relativt lättskötta.

- Nu anser vi oss vara en av de ledande aktörerna inom såväl handel med begagnade fordon som inom förvaltning av bilprovningsfastigheter, vilket är i linje med vår strategi att vara bland de främsta i de områden vi är verksamma inom, säger Jerry Carlqvist, ägare och grundare av Carlqvist Bil AB.

Sagax resultatandel av den realiserade värdeförändringen uppgår till 4,6 miljoner kronor.

- Vi har sålt två geografiskt avgränsade delar av vårt bilprovningsbestånd. I och med dessa transaktioner har vi avyttrat samtliga fastigheter utanför Stockholmsregionen, säger Sagax vd David Mindus.

Catella var rådgivare till Söderport i båda affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY