Image

Söderport säljer bilprovningsfastigheter

Transaktioner Söderport, som samägs av Sagax och Hemfosa, säljer 34 fastigheter ur den portfölj man köpte av Bilprovningen förra året.
Publicerad den 10 April 2013
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Köpeskillingen för fastigheterna, som omfattar 26 400 kvadratmeter är 95 miljoner kronor. Köpare är Altira AB, som avser att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheterna. En mindre del av portföljen kan komma att avyttras.

Försäljningen avser samtliga fastigheter i ett geografiskt begränsat område med tyngdpunkt i Dalarna, Värmland och Västmanland.

Vinsten för Söderport uppgår till tolv miljoner kronor.

- Vi har sålt en geografiskt avgränsad del av vårt bilprovningsbestånd vilket är i linje med strategin att fokusera portföljen till våra kärnmarknader, säger Sagax vd David Mindus.

Swedbanks kontor på Östermalmstorg har finansierat affären och Baker McKenzie har varit köparens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Hemfosa är ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag inriktat på samhällsfastigheter i Norden med stat och kommun som största hyresgäster. Som specialister på att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter är vi en naturlig partner till stat, kommuner och landsting, företag samt organisationer med verksamhet inom samhällsservice.

Fastigheter för vård och omsorg, rättsväsende, utbildning och andra viktiga aktörer för samhället är Hemfosas expertområde. Idag är vi en av Sveriges största privata ägare av samhällsfastigheter.

I våra lokaler arbetar de som utb...

Läs mer om Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY