Image

Söderport säljer bilprovningsfastigheter

Transaktioner Söderport, som samägs av Sagax och Hemfosa, säljer 34 fastigheter ur den portfölj man köpte av Bilprovningen förra året.
Publicerad den 10 April 2013
David Mindus. Bild: Sagax
David Mindus.

Köpeskillingen för fastigheterna, som omfattar 26 400 kvadratmeter är 95 miljoner kronor. Köpare är Altira AB, som avser att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheterna. En mindre del av portföljen kan komma att avyttras.

Försäljningen avser samtliga fastigheter i ett geografiskt begränsat område med tyngdpunkt i Dalarna, Värmland och Västmanland.

Vinsten för Söderport uppgår till tolv miljoner kronor.

- Vi har sålt en geografiskt avgränsad del av vårt bilprovningsbestånd vilket är i linje med strategin att fokusera portföljen till våra kärnmarknader, säger Sagax vd David Mindus.

Swedbanks kontor på Östermalmstorg har finansierat affären och Baker McKenzie har varit köparens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige