Image
Besqab bygger i Täby.
Besqab bygger i Täby. Bild: Besqab

Besqab bygger nya bostadskvarter i Täby

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för fastigheterna Strömmingen 1-7 har nu vunnit laga kraft efter ett beslut i Mark- och miljööverdomstolen. Besqab kan därmed gå vidare med uppförandet av cirka 110 nya bostäder i en ny stadsdel längs Stockholmsvägen mellan Täby Centrum och Tibble station.
Publicerad den 24 September 2020

Besqab förvärvade år 2016 fastigheterna Strömmingen 1–3 med avsikt att utveckla en ny attraktiv stadsdel mellan villabebyggelsen i Ella Park och stadsbebyggelsen i Täby Centrum. I planen ingår även att Stockholmsvägen ombildas till en ny stadsgata med ett inledande öppet torg. Bostäderna gestaltas med omsorg för att anpassas till den befintliga bebyggelsen med både villakvarter och urbana stadskvarter. I nya Ella Allé skapas en varierad bebyggelse med såväl moderna stadsradhus som välplanerade bostads-rättslägenheter samt en förskola.

– Vi är stolta över att tillsammans med Täby Kommun ha drivit detaljplanearbetet för att utveckla den här platsen och angränsande kvarter. Det har varit en stimulerande process och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Lotta Niland, regionchef på Besqab.

– Det är glädjande att detaljplanen vunnit laga kraft och att vi nu kan starta det här fina stadsutvecklingsprojektet. Med den fina gestaltningen i kombination med närheten till servicen i Täby Centrum och Roslagsbanan kan vi erbjuda attraktiva boendekvaliteter anpassade till platsen, säger Besqabs vd Carola Lavén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY