Image
Sörred Kubiklager.
Sörred Kubiklager. Bild: Skanska

Barings köper av Skanska

Transaktioner Skanska har sålt logistikfastigheten Sörred Kubiklager på Hisingen i Göteborg för cirka 265 miljoner kronor till Barings. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i första kvartalet 2021. Köparen som är Barings tillträder fastigheten i februari 2021.
Publicerad den 22 Januari 2021
Thorsten Slytå. Thorsten Slytå.

Sörred Kubiklager är ett cirka 20 100 kvadratmeter modernt och klimatsmart lager med ett strategiskt läge, granne med Volvo Cars i Torslanda och i anslutning till Hisingen Logistikpark samt med närhet till Göteborg hamn, ett av Skandinaviens viktigaste logistikområden. Närheten till centrala Göteborg erbjuder såväl goda pendlingsmöjligheter som snabb åtkomst till Europavägarna. Fastighetens första hyresgäst, Facil, flyttar in i andra kvartalet 2021.
– Med denna transaktion har vi lyckats förvärva en högkvalitativ logistikfastighet med betydande värdepotential. Fastigheten har ett extremt bra läge i Sveriges bästa logistikläge med utmärkta transportförbindelser till övriga Norden. Utöver den första hyresgästen Facil så pågår redan flera diskussioner med potentiella hyresgäster. Möjligheten att dela upp fastigheten i mindre enheter ger en flexibilitet och möjliggör det för oss att erbjuda moderna och hållbara lokaler som möter framtida hyresgästers efterfrågan i en marknad med begränsat utbud, säger Thorsten Slytå, vd och Nordenchef på Barings.

Kubiklager är ett koncept för moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Sörred Kubiklager stod färdigt tredje kvartalet 2020 och är Skanskas tredje i ordningen. Projektet har en stark grön profil och byggs bland annat med Grön betong och med solceller på taket. Fastigheten uppfyller kraven för certifieringen GreenBuilding - ny byggnad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY