Image

Balder miljardköper i centrala Stockholm

Transaktioner Balder köper fastigheten Stockholm Spårvagnen 4, innefattande bland annat Spårvagnshallarna, i kvarteret beläget mellan Birger Jarlsgatan och Tulegatan samt Rådmansgatan och Tegnérgatan i centrala Stockholm. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 23 000 kvadratmeter och är uthyrd till bland annat Sirius International Insurance, Lowe Brindfors, Sats, Intellecta och JTI Sweden. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor varav 300 miljoner kronor erlägges genom emission av en miljon preferensaktier till en teckningskurs om 300 kronor per aktie. Säljare är DNB Forsikring. - Det är en fin fastighet i centrala Stockholm, den passar oss med andra ord mycket bra, säger Erik Selin.
Publicerad den 24 September 2012
Erik Selin. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Edie Ekberg
Erik Selin. Foto: Eddie Ekberg.

Förvärvet av fastigheten är i linje med Balders strategi att utöka det kommersiella beståndet i attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen.
Tillträde kommer att ske den 1 oktober 2012. Styrelsen har därför för avsikt att, med stöd av bemyndigande från årsstämman, besluta om kvittningsemission på tillträdesdagen.

Balder har informerats om att säljaren av fastigheten har ingått avtal om att vidareförsälja ovanstående 1 000 000 preferensaktier till Svenska Handelsbanken AB (”Handelsbanken”), som i sin tur har beslutat att erbjuda dessa preferensaktier till försäljning i ett erbjudande riktat till allmänheten i Sverige och institutionella investerare i Sverige och utomlands.

Med anledning av Handelsbankens erbjudande till allmänheten enligt ovan kommer Balder att upprätta och hos Finansinspektionen ansöka om godkännande och registrering av ett prospekt. Prospektet beräknas godkännas och offentliggöras den 26 september 2012.

Anmälningsperioden i erbjudandet till allmänheten påbörjas den 27 september 2012 och avslutas den 8 oktober 2012 och anmälningsperioden i erbjudandet till institutionella investerare påbörjas den 27 september 2012 och avslutas den 9 oktober 2012.

Handelsbanken Capital Markets har varit finansiell rådgivare och Linklaters legal rådgivare till Balder i samband med transaktionen.
Catella och Vinge var DnB:s rådgivare vid försäljningen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige