Image

Änglagården blir Göteborgs Nya Arena

Bygg/Arkitektur Göteborgs Nya Arena blir namnet på Nordens största multisportanläggning, som byggs i Kviberg, Göteborg.
Publicerad den 24 Mars 2014
Göteborgs Nya Arena. Bild: Okidoki
Göteborgs Nya Arena.

– Målsättningen med projektet är att bidra till att utveckla Göteborg som idrottsstad, säger Ola Serneke, vd på Sefa, som tillsammans med Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans, står bakom projektet.

Sportanläggningen är unik i sitt slag och kommer bland annat inrymma en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, idrottshotell, gym, skadeklinik för idrottare och föreningslokal. Byggnaden kommer att bli en av Göteborgs största med en yta på 45 300 kvadratmeter. Det kan jämföras med Malmö Arenas 51 000 kvadratmeter och Friends Arenas cirka 100 000 kvadratmeter.

Ett beslut har nu tagits om att välja bort projektnamnet Änglagården till förmån för Göteborgs Nya Arena. Aktörerna bakom projektet vill att föreningar från hela Sverige ska känna sig välkomna och att namnet skall vara mer neutralt.

– Det ska vara en öppen och folklig anläggning som allmänheten ska ha tillgång till. Det vill vi spegla även i namnet, säger Nils Wiberg, vd och huvudägare i Prioritet Finans-koncernen.

Sefa och Prioritet Finans genomför projektet tillsammans och de båda bolagen äger gemensamt anläggningen.

Göteborgs Nya Arena är redan idag fylld med hyresgäster vilket innebär att ekonomin i projektet går enligt plan. Några av de blivande hyresgästerna är Sodexo, Göteborgs Kommun, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab och Grunden Bois.

Byggnationen av anläggningen påbörjades under hösten 2012 och en invigning av den färdiga anläggningen sker sommaren 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige