Image
Nu är snön på plats i Sernekes Göteborgs Nya Arena.
Nu är snön på plats i Sernekes Göteborgs Nya Arena. Bild: Serneke

Snön på plats i Göteborgs Nya Arena

Bygg/Arkitektur I Kviberg, Göteborg, bygger Serneke Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena. Arenan innehåller fullstor fotbollsplan, hotell, gym och skolor med mera. Serneke håller nu på att färdigställa byggnaden för inflytt och i förra veckan lades den första snön i det tillhörande inomhusskidspåret.
Publicerad den 22 April 2015
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Projektet Göteborgs Nya Arena är utvecklat av byggkoncernen Serneke som tillsammans med delägaren Prioritet Finans rott det i hamn. Byggnationen påbörjades under hösten 2012 och efter nästan tre år öppnar den 45 300 kvadratmeter stora arenan snart för allmänheten. Byggnationen går nu in i sin sista fas och Ola Serneke var på plats för att se den första snön inta multisportarenan han så länge drömt om att få bygga.

- Idén om att bygga arenan kom för mer än tio år sedan, det var ingen som trodde att projektet skulle gå vägen då. Så att nu få se snön komma på plats i skidanläggningen känns riktigt bra, säger Ola Serneke, koncern-vd på Serneke och delägare i arenan.

Skidanläggningen, som kommer drivas av Nordic Wellness, innehåller ett 1,2 kilometer långt inomhusskidspår och kommer att ge möjlighet till skidåkning året runt tack vare snömaskinen som köpts in.

- Snömaskinen tillverkar cirka 250 kubikmeter snö på 24 timmar. Det betyder i teorin att hallen kan fyllas med snö på cirka tio dagar om maskinen körs dygnet runt. Realistiskt sett tar det dock cirka tre veckor att fylla hela skidsalen. Det krävs en del injusteringar för att få rätt kvalitet på snön, berättar Nikola Jovetic, projektledare på Serneke.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige