Image
Hotel Diplomat.
Hotel Diplomat.

Anders Bodin Fastigheter köper Hotel Diplomat i Stockholm

Transaktioner Anders Bodin Fastigheter köper fastigheten Klippan 10 i Stockholm, mer känt som Hotel Diplomat på Strandvägen 7C. Affären genomförs som en bolagsaffär med tillträde den 7 december 2022. Säljare är familjen Malmström genom bolag.
Publicerad den 10 November 2022
Hotel Diplomat. Hotel Diplomat.

Fastigheten har varit i säljarens ägo i över 100 år. Byggnaden uppfördes under åren 1907-1911 av A. Boström som ett praktfullt Art Noveau-palats, senare kallat "Boströmska Palatset". Fastigheten delades i tre enheter, Strandvägen 7A, 7B och 7C och anses vara en av Strandvägens vackraste byggnader. Under åren 1930-1960 var ett flertal ambassader belägna i byggnaden, men år 1966 byggdes huset om till hotell.
Byggnaden består av källare samt sju våningsplan och den uthyrningsbara ytan uppgår till drygt 5 500 kvadratmeter. Idag inryms 130 hotellrum, restaurang, konferensavdelning, bar, SPA och gym.
Ett nytt tjugoårigt hyresavtal för hotell och restaurangen har signerats i samband med ägarbytet.
– Mina syskon och jag har en gedigen historia i fastigheten och är fortsatt en långsiktig hyresgäst med Hotel Diplomat som kommer fortsätta vara en blomstrande hotell- och restaurangverksamhet och kommer vidareutvecklas ytterligare tillsammans med vår nya hyresvärd, säger Anna Cappelen, ordförande i Hotel Diplomat AB.
– Vi är enormt glada och stolta över möjligheten att förvärva en sådant landmärke på ett oslagbart läge. Det är få fastigheter som byter ägare på Strandvägen och vi är väldigt glada att bli tillfrågade. Vi tackar familjen Malmström för förtroendet att förvalta deras familjeklenod och ser fram emot ett nära samarbete med säljaren i arbetet med att utveckla byggnaden, säger Carl Bodin på Anders Bodin Fastigheter.
Sedan tidigare äger Anders Bodin Fastigheter AB Nobis Hotel vid Norrmalmstorg och Värdshuset Stallmästaregården.
Brick och Cederqvist biträdde Anders Bodin Fastigheter som juridisk rådgivare vid förvärvet.
Newsec har agerat rådgivare åt säljaren i transaktionen tillsammans med Mannheimer & Swartling Advokatbyrå samt Lars Lenner som varit familjens privata rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige