Image

Alvendal på vd-stol i fastighetsbranschen

Karriär Det tidigare fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal har fått en tung vd-post i fastighetsbranschen. Det handlar om utveckling av 800 hektar mark i Stockholmsområdet. - Det här är otroligt spännande, säger Kristina Alvendal till Fastighetssverige.
Publicerad den 15 September 2011
Kristina Alvendal. Foto: Peter Knutson. Kristina Alvendal. Foto: Peter Knutson.

I somras kunde vi berätta att Kristina Alvendal blivit invald i styrelsen för Arlandastad Holding. Nu har hon dessutom fått uppdraget som vd för Airport City Stockholm, ett samarbetsbolag mellan Swedavia, Arlandastad Holding och Sigtuna Kommun. Samarbetet har redan pågått under några år, dock under lösa former. Nu manifesteras det och Alvendals uppdrag är att se till att saker händer.
- Det här är väldigt spännande och ligger mig varmt om hjärtat. Jag har promenadstaden som inspiration här också. Målsättningen i ett tioårsperspektiv är att Airport City Stockholm ska vara en plats för 50 000 medarbetare, i dag jobbar det 20 000 personer i området. Det handlar om 800 hektar som ska exploateras. Jag är helt övertygad om att det här är nästa stora utvecklingsområde i Stockholm som det kommer att pratas om, efter Kista Science City och Solna Biotech, säger Kristina Alvendal, vd på Airport City Stockholm.

Hennes uppdrag nu handlar mycket om att marknadsföra området och senare också att attrahera hyresgäster. Hon tror att hon kommer att ha nytta av sin politikerbakgrund i detta jobbet.
- Ja, både erfarenhetsmässigt vad gäller till exempel infrastrukturfrågor. Men också genom kontakter mellan det politiska livet och det privata näringslivet, säger Kristina Alvendal.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige