Image
Peter Wågström och Per Taube.

Wågström: "På sikt är hela Sverige intressant"

Bolag Med ambitiösa ambitioner och nytt namn tar Arlandastad Group sikte på börsen. För Fastighetssverige berättar bolagets nya styrelseordförande – Peter Wågström – mer om vad som komma skall.


Thomas Cassel.

Arlandastad Holding rekryterar Thomas Cassel

Bolag Arlandastad Holding förstärker på affärsutvecklingssidan med Thomas Cassel som kommersiell projektledare.


Anna Bauer.

Anna Bauer tar över som vd för Scandinavian XPO

Bolag Anna Bauer, nuvarande director of sales på Scandinavian XPO, tar över vd-posten för Scandinavian XPO. Staffan Littmarck lämnar bolaget.


Scandic Arlandastad.

Scandic tar över hotell vid Arlanda

Uthyrning Scandic har tecknat avtal om att ta över driften av ett hotell med 150 rum i Arlandastad, i nära anslutning till Stockholm Arlanda Airport och i direkt anslutning till nya internationella mötes- och eventarenan Scandinavian XPO.


Johanna Klingvall.

Johanna Klingvall blir ny CFO för Arlandastad Holding

Bolag Som ett led i bolagets positiva utveckling expanderar Arlandastad Holding sitt team med nya CFO:n Johanna Klingvall. Med start från mitten av oktober 2020 axlar hon sin nya roll i bolaget som kommer innebära ett helhetsansvar för koncernens ekonomiska och finansiella frågor.


Din Doktor öppnar i Scandinavian XPO.

Din Doktor öppnar i Scandinavian XPO

Uthyrning Sigtuna kommuns största vårdcentral och läkarmottagning, Din Doktor, expanderar genom att under sommaren 2020 öppna en ny mottagning i nya specialanpassade lokaler i mötesarenan, Scandinavian XPO i Arlanda.


Eurostop Arlandaskylten tas ned.

Eurostop Arlandastad går i graven – ger plats för Scandinavian XPO

Bolag Nu försvinner köpcentret Eurostop Arlandastad och därmed plockas skyltningen ned när Nordens närmaste mötes- och eventarena Scandinavian XPO växer fram i den gamla Eurostop-byggnaden vid E4.


Per Taube och Petter Stordalen.

Stordalen utökar till 1 400 rum i Airport City

Uthyrning Scandinavian XPO som växer fram i Arlanda expanderar ytterligare genom utökat samarbete med stordalenkontrollerade Strawberry Living. Förutom den redan pågående om- och tillbyggnationen av befintliga Quality Airport Hotel Arlanda på 420 hotellrum tillkommer nu cirka 50 enheter för ett Longstay – lägenheter för långtidsboende. Vilket innebär att Strawberrykoncernen med Strawberry Living och Nordic Choice Hotels kommer operera över 1400 rum år 2021 i Arlandaområdet.


Nationell fotbollsanläggning vid Arlanda?

Bygg/Arkitektur Svenska Fotbollförbundet och Arlandastad Holding AB inleder en förstudie för att undersöka möjligheterna att bygga en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.


Arlandastad Holding vill snabba på processen

Bolag Miljardärens fastighetsbygge ska göra Arlanda flygplats mer levande. Nu tas nästa steg. ”Finns en vision och idé”.


Arlandastad köper Eurostop Arlanda

Transaktioner Arlandastad Holding köper Eurostop Arlanda av Unibail Rodamco. Affären blir startskottet för en helt ny etablering av ett internationellt event- och mässområde i den framväxande flygplatsstaden Airport City Stockholm.


Drivelab Big.

Wästbygg fortsätter utbyggnad i Arlandastad

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Arlandastad Holding om en fortsatt utbyggnad av Drivelab i Arlandastad.


Link blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel

Bygg/Arkitektur Link Network Project AB och Arlandastad Holding AB har skrivit ett avtal som innebär att Link Network Project AB blir totalentreprenör för 150 hotellrum i Drivelab Hotel vid Arlanda.


Arlandastad uppför en ny Drivelab-anläggning.

Arlandastad växer med ny Drivelab-anläggning

Bygg/Arkitektur Arlandastad Holding har tagit första spadtaget för en ny bilanläggning, Drivelab sales and service. Wästbygg har bygguppdraget.


Trafikverket föreslår museum på Arlanda

Stockholm Trafikverket har tidigare fått i uppdrag av regeringen att se över förutsättningarna för ett museum över kulturhistoriskt intressanta civila flygplanssamlingar. I sin rekommendation till regeringen föreslår de Arlanda som den lämpligaste platsen för ett sådant museum.


Alvendal på vd-stol i fastighetsbranschen

Karriär Det tidigare fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal har fått en tung vd-post i fastighetsbranschen. Det handlar om utveckling av 800 hektar mark i Stockholmsområdet.
- Det här är otroligt spännande, säger Kristina Alvendal till Fastighetssverige.


Alvendal tar styrelseuppdrag

Bolag Kristina Alvendal hoppade av sitt uppdrag som fastighetsborgarråd i höstas. Motivet var att hon ville tillbaka till näringslivet. Nu har hon tagit ett tungt styrelseuppdrag.