Image
Arlandastad uppför en ny Drivelab-anläggning.
Arlandastad uppför en ny Drivelab-anläggning. Bild: Arlandastad Holding

Arlandastad växer med ny Drivelab-anläggning

Bygg/Arkitektur Arlandastad Holding har tagit första spadtaget för en ny bilanläggning, Drivelab sales and service. Wästbygg har bygguppdraget.
Publicerad den 28 Oktober 2014

Anläggningens första etapp innehåller cirka 5 200 kvadratmeter lokaler fördelade på två byggnader. En byggnad kommer att innehålla bilförsäljning och den andra byggnaden innehåller verkstad och service kopplade till bilförsäljning.

Utvecklingen sker i direkt anslutning till Toyotas befintliga anläggning i Arlandastad och målsättningen är att skapa en modern, tidsenlig och väl sammanhållen plats för handel inom fordonsindustrin. Stor vikt har lagts på utformningen av huskropparna och platsen, då fastigheten är placerad vid entrén till Sigtuna.

Flera av de nya lokalerna är redan kontrakterade och intresset för resterande lokaler är mycket högt. Etapp 1 planeras vara färdigställd under Q4 2015.

- Byggandet av Drivelab Sales and service är strategiskt mycket viktigt för utvecklingen av hela området. Nyligen ombyggda Drivelab Center (före detta Motortown) renodlas nu till att vara en utbildningsplats för fordonsindustrin. Idag finns där cirka 8 000 kvadratmeter utbildningslokaler och nu ges möjligheten att renodla verksamheten ytterligare då flera av hyresgästerna, bilförsäljning och service, som idag är etablerade i Drivelab Center väljer att flytta med till Drivelab Sales and service, säger Dieter Sand, vd på Arlandastad Holding AB.

Wästbygg har fått bygguppdraget.
– Wästbygg har arbetat med projektet under en tid och vi är mycket glada att vi nu kommit i mål med ett entreprenadkontrakt. Arlandastad Holding är en ny kund för oss och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Magnus Rudén, affärsområdeschef kommersiellt på Wästbygg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige