Image

Ytterligare ett huvudkontor till Airport City Stockholm

Uthyrning Grönlunds Yrkesutbildningar har skrivit hyresavtal om 3 000 kvadratmeter i Arlandastad.
Publicerad den 14 April 2015
Airport City Stockholm får ytterligare ett huvudkontor när Grönlunds Yrkesutbildningar flyttar till Arlandastad. Sedan tidigare är Trainingpartner AB hyresgäst. Bild: Arlandastad
Airport City Stockholm får ytterligare ett huvudkontor när Grönlunds Yrkesutbildningar flyttar till Arlandastad. Sedan tidigare är Trainingpartner AB hyresgäst.

Grönlunds Yrkesutbildningar har valt att flytta sitt huvudkontor, samt den stockholmsbaserade delen av deras utbildningsverksamhet till området Drivelab Center i Arlandastad. Hyresavtalet omfattar cirka 3 000 kvadratmeter lokaler samt ett övningsområde i direkt anslutning till utbildningslokalerna. Avtalet innebär att två av branschens stora utbildningsgiganter har valt att etablera sig och sina huvudkontor i Drivelab.

Efter Grönlunds inflytt kommer Drivelab Center att innehålla cirka 10 000 kvadratmeter utbildningslokaler skräddarsydda för fordonsindustrins behov.
Sedan tidigare bedriver Trainingpartner AB utbildningsverksamhet i hela området.

– Fantastiskt roligt att Grönlunds väljer att etablera sin verksamhet hos oss i Drivelab. Vi har haft en bra dialog en längre tid och det känns nu roligt att kunna omsätta detta i affärer. Grönlunds är en viktig, bra och strategisk partner som tillsammans med oss kommer att bygga vidare på utvecklingen av Drivelab området. Att Grönlunds dessutom väljer att etablera sitt huvudkontor i området är extra roligt och tydlig viljeinriktning. Nu har vi Sveriges största kluster av utbildningslokaler och anläggningar specialanpassade för fordonsindustrin, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad AB.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna flytta in i moderna, framtidssäkrade lokaler i ett av Sveriges mest strategiska lägen. Vi ser också fram emot att utveckla vårt samarbete med Arlanda Stad Holding, Drivelab och utbildningsföretagen i området, säger Magnus Almquist, vd för Grönlunds yrkesutbildningar.

Lokalerna kommer att specialanpassas för Grönlunds verksamhet och inflytt beräknas bli i kvartalsskiftet q3/q4 2016. Under 2014 genomgick hela området Drivelab Center en omfattande Facelift och hela utbildningscentret är nu både utvändigt och invändigt ombyggt.

Airport City Stockholm fortsätter att locka till sig intressanta hyresgäster och har tagit ytterligare ett steg i utvecklingen av flygplatsstaden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige