Image
Altura bygger nytt äldreboende i Landvetter.
Altura bygger nytt äldreboende i Landvetter. Bild: Radar arkitektur & planering

Altura satsar i Landvetter – bygger nytt äldreboende

Bygg/Arkitektur Altura satsar på att utöka sin närvaro i Göteborgsområdet. Samhällsfastighetsaktören ska utveckla ett nytt vård- och omsorgsboende med totalt 60 lägenheter vid Bårekulla i Härryda Kommun, i tät samverkan med vårdoperatören och hyresgästen Vardaga. I projektet ingår även ett trygghetsboende om 40 lägenheter som kommer att byggas intill äldreboendet.
Publicerad den 28 Juni 2022

I en fin naturmiljö intill Landvettersjön i Bårekulla bygger Altura ett nytt vård- och omsorgsboende. I linje med Alturas strategi kännetecknas fastigheterna av hög kvalitet och hemlika miljöer som ska främja social interaktion och gemenskap. Målsättningen är att certifiera byggnaderna med BREEAM Excellent och valen av material och utförande, där trästomme kommer användas, bidrar till att uppnå Alturas övergripande mål om att vara koldioxidneutrala senast år 2028. Det naturnära läget med promenadstigar som utgår från området ger också goda möjligheter till rekreation.

– Vi är glada över möjligheten att kunna öka vår närvaro i västra Sverige. Alla våra äldreboenden utvecklas med såväl boende, anhöriga som personal i fokus. Vår ambition är att våra samhällsfastigheter ska främja välbefinnande och skapa en hemtrevlig känsla och här bidrar även närheten till grönska till trivsel och förhöjd livskvalitet. Boendet anläggs också med närhet till vårdcentral vilket ger goda synergi-effekter vad gäller kvaliteten på vården som kan erbjudas kommuninvånarna och bidrar till en positiv arbetsplats för de som arbetar här, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Vård- och omsorgsboendet i Bårekulla kommer att innefatta totalt 60 lägenheter och trygghetsboendet ytterligare 40 lägenheter och bidrar till att möta den växande kommunens behov av äldreomsorgsboenden. Kommunikationerna till området är goda med buss mellan Mölnlycke och Landvetter Centrum, något som är viktigt för såväl boende som anhöriga.

Byggstart för projektet är nästa år och verksamheten kommer efter att byggnaderna blivit färdigställda drivas av vård- och omsorgsföretaget Vardaga.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige