Image
Bockasjö köper resterande 50 procent av Landvetter Logistik Center av Swedavia.

Bockasjö köper ut Swedavia i Landvetter

Transaktioner Swedavia säljer sin andel på 50 procent i Landvetter Logistik Center till Bockasjö som sedan tidigare äger hälften av aktierna. Swedavia gör en reavinst på totalt cirka 100 miljoner kronor från engagemanget i Landvetter Logistik Center.


Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvadratmeter till Postnord TPL vid Landvetter flygplats.

Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvadratmeter till Postnord TPL

Uthyrning Fastighetsutvecklaren Landvetter Logistik Center, gemensamt ägt av Bockasjö och Swedavia, har tecknat avtal med Postnord TPL om att uppföra ett nytt logistikcenter i Airport City Göteborg, alldeles intill Göteborg Landvetter Airport.


Sex byggherrar ska utveckla den nya staden Landvetter Södra.

Sex byggherrar utvalda för att utveckla ny västsvensk stad

Bygg/Arkitektur I ett strategiskt läge mellan Göteborg och Borås, nära till Göteborg Landvetter Airport ska en helt ny stad för minst 25 000 invånare byggas med start 2020. Landvetter Södra Utveckling AB har nu beslutat om de sex byggherrar som tillsammans med bolaget och Härryda kommun ska utveckla Landvetter Södra – en modern, internationell, innovativ och mänsklig stad.


Fram till 2031 kommer 1,9 miljarder kronor att investeras i Landvetter flygplats.

Klart för utbyggnad av Landvetters terminal

Bygg/Arkitektur Nu är utbyggnadsplanerna för terminalen på Landvetter flygplats klara att sätta i verket. Investeringen uppgår totalt till 1,9 miljarder kronor. NCC har fått uppdraget att bygga till utrikesterminalen.


I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Landvetter flygplats. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadra

Landvetter flygplats växer vidare

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Landvetter flygplats fortsätter. I går tecknades ett avtal mellan Swedavias dotterbolag Swedavia Real Estate och Bockasjö om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid flygplatsen. I ett första skede färdigställs mark som motsvarar byggnation av ungefär 100 000 kvadratmeter.