Image
Illustration av fastighetens tänkta utseende.
Illustration av fastighetens tänkta utseende. Bild: Bolix Björröd AB

Skeppsviken förvärvar byggbar industrimark i Landvetter

Bygg/Arkitektur Skeppsviken har förvärvat en obebyggd industrifastighet om ca 9 500 kvadratmeter i logistikläge i Landvetter, detta genom ett samarbete med Göteborgsbaserade Gotaholm Fastigheter. Utvecklingen av fastigheten tar vid omgående och dialoger med potentiella hyresgäster pågår.
Publicerad den 31 Augusti 2023

Den totala fastighetsytan uppgår till ca 9 500 kvadratmeter, varav ca 5 000 kvadratmeter beräknas kunna bebyggas med uthyrningsbar yta.

– Björröd 1:211 är den enda obebyggda fastigheten av den här storleken i området som har en antagen detaljplan. Det innebär att vi kan påbörja byggnation efter beviljat bygglov, vilket ger oss en enorm konkurrensfördel, säger Jonas Skingley, vd Skeppsviken.

Fastigheten är belägen i Björröd, strax väster om Landvetter Flygplats. Närheten till både flygtrafik och flitigt trafikerade riksväg 40 är en av de riktigt stora potentialerna i projektet.

– Vi ser en stor potential i läget, vilket förstås får stor draghjälp av utvecklingen av området kring Landvetter flygplats i stort, säger Jonas Skingley.

Tillträdet ägde rum den 14 juli varvid 50 procent av aktierna i JV-bolaget Bolix Björröd AB förvärvades. Fastigheten utvecklas för byggnation av industri- och logistiklokaler inom ramarna för antagen detaljplan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige