Image
Erik Linn från White ifrågasätter i vilken ordning staden egentligen planeras och berättar om vilka konsekvenser detta får, på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari.
Erik Linn från White ifrågasätter i vilken ordning staden egentligen planeras och berättar om vilka konsekvenser detta får, på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari. Bild: White/Akademiska Hus

Lokalmarknadsdagen: Hur planeras staden egentligen?

Lokalmarknadsdagen Vår Göteborg växer, och för att staden ska kunna byggas bättre och mer hållbar måste pusselbitarna läggas i rätt ordning. Det låter logiskt men är inte så självklart i praktiken. Missa inte arkitekten Erik Linns spaning på Lokalmarknadsdagen i Göteborg nästa torsdag. Anmälan till seminariet stänger nu på fredag.
Publicerad den 8 Januari 2020

Göteborg växer, och för att staden ska kunna byggas bättre och mer hållbar måste pusselbitarna läggas i rätt ordning. I en stadsstrukturstudie för Frölunda hade White i uppdrag att utreda de grundläggande förutsättningarna för att området ska kunna leva upp till visionen om en mer levande och blandad stadsdel. Men när detaljplaner och hus ritas innan områdesprogram och fördjupad översiktsplan är färdiga så finns det stor risk att målen inte nås. Detta trots att det kan handla om förhållandevis enkla grepp för att åstadkomma de nödvändiga förändringarna.
Erik Linn, arkitekt på White, berättar mer på Clarion Hotel Post torsdagen den 16 januari.

Lokalmarknadsdagen i Göteborg är ett av landets mest anrika fastighetsseminarier. Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar tillsammans med Business Region Göteborg.

Bland talarna på 2020-talets första Lokalmarknadsdagen återfinns bland andra Cushman & Wakefields Sverigechef Karl Persson, K-fastigheters vd och grundare Jacob Karlsson, Länsförsäkringars Alexandra Stråberg och Damian Harrington från Colliers Londonkontor, en av Europas vassaste fastighetsanalytiker, som ger en retailspaning med utgångspunkt från UK.

Erik Blix leder seminariet, med hjälp av Novi Real Estates vd Marie Bucht och Colliers vd Dan Törnsten.

Du anmäler dig till seminariet här och du ser hela programmet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY